Hastane Caddesi’nde yaşanan trafik sıkışıklığını gidermek amacıyla, Sakarya İlkokulu arkasındaki sokağın caddeye bağlanması için yol yapım çalışması başladı.

 Haber: Oğuzhan Eke

Tabaklar Mahallesi’nde bulunan Hastane Caddesi, özellikle sabah saatlerinde ve akşam iş çıkışı saatlerinde, araç trafiğinin en yoğun yaşandığı noktaların başında geliyor. Bolulu vatandaşlar tarafından da sık sık dile getirilen konu hakkında Bolu Belediye Meclisi Mart Ayı 2’nci oturumunda bölgede yeni bir yol açılmasına yönelik gündem maddesi görüşülerek onaylandı. Onaylanan gündem maddesi ile Sakarya İlkokulu’nun arka kısmında kalan Şenel Sokak, Hastane Caddesi’ne bağlanacak.

ALANDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Konunun mecliste onaylanması sonrasında alanda çalışmalar başladı. Hat üzerinde bulunan Bolu Belediyesine ait yapı iş makinesi ile yıkıldı. Bolu Belediye bandosunun çalışma yaptığı binanın yıkılmasıyla beraber, Çıkmaz sokak halindeki Şenel Sokak, Hastane Caddesi üzerinde bulunan kavşağa bağlanacak.

“AMACIMIZ SERVİSLERİN ÇOCUKLARI ARKADA İNDİRMESİ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da çalışmayla ilgili konuştu. Amaçlarının okul servislerini arkaya yönlendirmek olduğunu aktaran Özcan, “Bu yolu açıyoruz, bu hafta sonuna kadar bitmesi lazım. Orada biliyorsunuz belediyenin bandosunun çalıştığı bir bina vardı, kim yapmış, nasıl yapmış belli değil. Belediye kendi yolunu kendisi kapatmış. Tabaklar Mahallesi, çıkmaz bir mahalle haline gelmiş. Amacımız artık Sakarya İlkokulu’na gelen servislerin çocukları arkada indirmesi. Ön taraftaki yoğunluğu azaltmak için. Hem kadın doğum hem özel hastane yan yana olunca, orman taşınacak… Oradaki yoğunluğu azaltmak istiyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilisim