Bolu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, bölgenin en büyük ve en modern hayvan hastanesinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Modern olanakları ile dikkat çeken Bolu Hayvan Hastanesinin açılış töreni anlamlı bir günde yapıldı. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde yapılan açılış törenine, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Ethem Boz, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları İhsan Ağcan, Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçen, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu Belediyesi birim müdürleri ve personeli, kurum müdürleri, hayvan severler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende, Atatürk İlkokulu öğrencilerinden oluşan topluluk dans gösterisi sergiledi.

Törenin devamında konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, konuşmasında Batman’da şehit düşen 7 askerimize Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Belediye çalışmalarını aktaran Başkan Yılmaz şöyle devam etti; “Bolu’da geldiğimiz konum çok farklı. 15 yıldır sayenizde Bolu’nun hizmetindeyiz. Bolu’da hep ilkleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Amacımız dünyada yaşanabilir en güzel kentlerden birini oluşturmak. Belediyecilik anlamında kurumsal ve kendi kendine yetebilen bir belediyeyi oluşturmak ve mali anlamda güçlü bir belediyeyi oluşturmak amacımız. Allah’a şükürler olsun ki artık tünelin ucunda ışık göründü, böyle bir noktaya geldik.

Şu an üzerinde bulunduğumuz alan çöplük. İlk belediye başkanı olup buraya geldiğimde, buranın ne durumda olduğunu bilemezsiniz. Şu an, bir çöplüğün üzerindeyiz ve burada bir tören yapıyoruz. Türkiye’de ve dünyada böyle bir şey yoktur. Hemen yan tarafımızda, 4 tane özel firma, şirket çalışıyor. Çöpten yakıt elde ediyoruz, elektrik. Burada Güney Kore ile çalışıyoruz. Hemen yanında tıbbi atıkların sterilizasyon sistemi üzerinde bir şirket daha çalışıyor, hemen yanında geri dönüşüm şirketi çalışıyor. Öbür tarafta ise yıkayarak kırma taş üreten bir tesisimiz var bir şirketimiz daha var. Bu bölge ise otoban yapılırken malzeme alındığı için çukur oluşmuş bir orayı çöplük olarak kullanıyoruz. Türkiye’de ilk defa bir il belediyesi olarak modern depolama tesisine sahibiz ama hedefimiz yakma tesisi. Bunun da son aşamasındayız. Hemen çöplüğün bu tarafında geçtiğimiz zaman iki tane müdürlüğümüz burada. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz burada ki, işi görsün. Aynı zamanda Veteriner İşleri Müdürlüğümüz de burada.

“Hayvan hastanemizle ilgili çalışmadan gurur duyuyorum”

Şu an ise bir hayvan hastanemiz burada. Şu söylediklerimiz ne Türkiye’de ne dünyada eşi benzeri yok. Böyle bir çalışmaya adım adım gelmemizi sağlayan başta işçilerimizden, memurlarımızdan, mühendislerimizden, müdürlerimizden ve başkan yardımcılarımızdan Allah razı olsun. Tabi, bu işin gücü de, arkamızda milletvekillerimiz, teşkilatımız ve hükümetimiz var. ama işin aslı vatandaşlarımız. Sizler olmasanız bunların hiçbiri olmaz. Şu an hayvan hastanemizle ilgili çalışmayı gördüğümde, inanın gurur duydum. Bolu’da böyle bir çalışmanın olacağını görmek ve ekip arkadaşlarımın bilhassa veteriner işleri müdürümüzün ekibi ile beraber yaptıklarını görünce müthiş gurur duyduğumu bir Bolulu olarak ifade etmek isterim.”

“Belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum”

Başkan Yılmaz’ın ardından konuşan Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Ethem Boz, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti. Boz, “1931 yılında ilan edilen 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun. Bu vesile ile bugün burada hayvan hastanesi açılışını birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu uygulamayı hayata geçiren başta belediye başkanımız olmak üzere ekibine ve herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Siz hiç sahibine ihanet eden bir hayvan gördünüz mü?”

Hayvanların Allah’ın sessi kulları olduğunu ve insanların en yakın dostu olduğunu söyleyen AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ise şunları söyledi; “Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Gönül ister ki, koruma kelimesi geçmesin. Çünkü neye karşı, kime karşı ve neden o Allah’ın sessiz kullarını korumak zorunda olduğumuzu anlamaya çalışıyorum. Neden onlara şiddet veya neden onları korumak zorunda kalalım. Onların da Allah’ın bir kulu olduğunu, onların da sevilmekle ve sevmekle alakalı duyularının en üst düzeyde olduğunu, belki de dost kavramının en güzel temsilcisi olduğunu bilelim. Nedir dost? Zor gününde yanında olandır, onun varlığından senin yanında olduğundan şüphe etmemektir. Dost ihanet etmeyendir. Siz hiç sahibine ihanet eden bir hayvan gördünüz mü? Bugün Batı Karadeniz Bölgesinin, en kapsamlı en büyük, içinde oteli, ameliyathanesi, tedavi merkezleri olan bir üniteyi, bir hastaneyi bugün Bolu’muza kazandıran, evvel belediye başkanımız ve ekibine ve onunla çalışan burada emek veren Koray Bey ve ekibine, bütün çalışanlarımıza ve elbette bütün bu yatırımların ana sebebi olan AK Parti iktidarına bir Bolulu olarak saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum.”

Açılış töreninde son konuşmayı Bolu Valisi Aydın Baruş yaptı. Baruş, “Bugün güzel bir vesile ile sizlerle bir aradayız. Günü anlamlı kılan, bir açılışta hep birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugünü anlamlı kılan aynı zamanda bugünün Dünya Hayvanları Koruma Günü olması. Böyle bir günde hayvanlara hizmet edecek, hayvanların tedavisini sağlayacak ve onlara merhamet ve şefkatimizi gösterecek böyle güzel bir tesisi açmak hepimize gurur veriyor. Böyle bir tesisi gerçekleştiren ve bölgede en büyük hayvan hastanesini kuran başta Belediye Başkanımız Alaaddin Bey olmak üzere, tüm sorumlu arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından BOLHAYKODER tarafından hayvanlar için yapılan hizmetlerden dolayı Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a plaket takdim edildi.

Kurdele kesiminin ardından törene katılanlar tarafından tesis incelendi. Törenin sonunda Bolu Jandarma Komutanlığında hizmet veren eğitimli köpeklerin gösterisi beğeni ile izlendi.

Editör: TE Bilisim