Hafta sonu gerçekleşecek Yüksek Öğretim Kurumları sınavı öncesinde öğrencilerin heyecanı en yüksek seviyede.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Üniversite hayali kuran 2 milyon 607 bin 903 kişi bu hafta sonu Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek. Temel Yeterlilik Testi (TYT) 26 Temmuz Cumartesi, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ise 27 Temmuz Pazar günü yapılacak.

1,5 yıldır uzaktan eğitim ile derslerini gören öğrenciler ise internet ortamı üzerinden canlı derslere ve sosyal mecralardan konu anlatımı yapan kanallar yardımıyla sınavlarına hazırlandı. Pandemi sürecinde evlerinden derslerine çalışan öğrenciler, sınava hazır olduklarını ifade ettiler.

“SADECE TEST KİTABI ÜZERİNDEN ÇALIŞTIM”

Ticaret Meslek Lisesi’nde okuyan Umut Yaşar Karakaya’da bu sene üniversite sınavına girecek adaylar arasında. Karakaya, YKS’ye test çözerek hazırlandığını belirterek, “YKS’ye bu sene ilk defa gireceğim. Şuan 12. sınıf öğrencisiyim okulum henüz bitmedi, bitecek. Bu Hafta sonu da YKS’ye gireceğim. Açıkçası sadece test kitabı üzerinden çalıştım. Dershaneye gitmedim ek olarak. Özel ders almadım. Bu şekilde sınava gireceğim. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur” ifadelerini kullandı.

“OKUSAN OKUMASAN DA İŞSİZ KALIYORSUN”

Özel ders almadığını ve dershaneye gitmediğini de aktaran Karakaya, dershaneye gitmesinin kendisine faydalı olabileceğini düşünerek, “Dershaneye gitseydim dediğim zamanlar oldu. Sözelim biraz iyiydi, sayısalım zayıftı. Özellikle matematikten çok ders almak istedim ama günümüzde ekonomik şartlar sebebiyle pek mümkün olmadı. Henüz bir hedefim yok, belirlemedim. Bu yanlış bir şey evet ben de biliyorum ama yani hedefim yok. Üniversite okuyup işsiz kalıyorsun. Okusan da işsiz kalıyorsun okumasan da işsiz kalıyorsun. O yüzden ben sınavdan sonra çalışmayı hedefliyorum” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞMADAN YAPMAK ÇOK ZOR”

Bu sene kendini denemek için sınava gireceğini vurgulayan Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Muhammed Çetin ise hedefinin Hacettepe Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği olduğunu ifade ederek, “1 haftadır falan sadece deneme çözüyorum, hiç konulara bakmadım, zaten 1 yıldır düzenli olarak derslerime çalışıyorum. Hacettepe veya Boğaziçi düşünüyorum bilgisayara mühendisliği. 1 yıldan beri çalışıyorum ama zaten büyük ihtimalle bu yıl gidemem, mezuna kalacağım.  Bir daha ki yıl ama kesin olarak bakıyorum yani, netlerim falan da yükseldi. İnternet üzerinden hocaları dinledim, çalışmadan yapmak çok zor” kelimelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim