Ömrünü öğrencilerine ve Bolu halkına adayan, uzun yıllar Bolu’ya hizmet eden, vakıf ve dernekler aracılığıyla şehrin gelişmesi için toplum yararına hizmetler yapan, milyonların kalbinde taht kurmuş, Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Namdar’ın vefatının birinci yıl dönümü.

İnsanı değerli kılan sadece kendisi ve ailesi için yaptıkları değildir. İnsanı asıl değerli kılan başarılarıdır. Eğer ölümsüz olmak istiyorsanız, hatıranızın devamlı toplumda dile getirilmesini istiyorsanız, başkalarına değer vermeniz lazım, başkalarına faydalı olmanız lazım. Biz Bolu’da Türkiye’ye örnek olmuş insanları devamlı yâd etmekten büyük onur duyuyoruz. Bunlardan biri de Hocaların Hocası Mustafa Namdar.

İnsanların kalbinde saygı ve sevgiyle yer almış, yaptıklarıyla örnek insan olmuş, birçok çalışmaya imza atmış, işi hep kendisi ve ailesinden önce gelmiş, dost-arkadaş canlısı, Bolu sevdalısı ve daha yaşarken onun için “Vefa Gecesi” düzenlenmeyi hak etmiş bir kişi.

Yaşadığı küçük sonucu ameliyat olan ve devamında yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle, 14 Aralık 2020 tarihinde aramızdan ayrılan Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Namdar’ın hayata veda edişinin yıl dönümü.

İzzet Baysal’ı kendisine örnek almış, “Hocaların hocası” olarak anılan Mustafa Namdar, Bolulu vatandaşların kalbinde sevgi ve saygıyla anılmaya devam ediyor.

20 Mayıs 1935 tarihinde Bolu Merkez Berk Kebir Köyünde doğan, Bolu’da binlerce öğrenciye öğretmenlik yapan Namdar’ın, 2000 yılında İzzet Baysal’ın vefatında yazdığı “Ardından ağlamışım ne çıkar” isimli bir şiiri ise zihinlerde tazeliğini koruyor.

Örnek kişiliği ve yaşantısıyla herkesin sevgisini ve saygısını kazanan Mustafa Namdar nurlar içinde uyu.

Vefatının birinci yılında saygı, sevgi  ve rahmetle anıyoruz.

 

 

Editör: TE Bilisim