Bolu Valisi Ahmet Ümit, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, Bolu’da ihtiyaç sahiplerine 4 bin 200 paket kuru gıda yardımı yapıldığını söyledi. Ümit; “İhtiyaç sahiplerimize kuru gıda yardımı olarak 6 bin 400 paket hazırlandı ve bunların 4 bin 200'ü dağıtıldı. Geri kalanı da dağıtılmaya devam edecek” dedi.

 

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında Bolu’da ihtiyaç sahibi 6 bin 509 aileye, 1000'er lira dağıtımı yapıldığının altını çizerek bundan sonrada devam edeceğini kaydetti.

 

HABER: ASLI AKIŞ

 

Bolu Valisi Ahmet Ümit, ramazan ayında bulunulduğuna işaret ederek, “Toplumumuzda ramazan ayının bir ikram, bir bağış, bir huzur ayı, fakir fukaranın gözetildiği bir ay olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu gelenek ve göreneklerimizden vazgeçmemeliyiz ama sosyal izolasyona dikkat etmemiz gerekiyor. Sokakta, pazarda en ince noktaya kadar bunu uygulamamız lazım.” diye konuştu.

 

Ramazan ayı münasebetiyle çok güzel çalışmaların olduğunu aktaran Ümit, “Ramazan ayı nedeniyle çok güzel çalışmalar oldu ve olmaya devam ediyor. Kızılay'ın esnafla işbirliği içerisinde planlamış olduğu öğretmenlerimizin ve gönüllülerimizin dağıtıma katkıda bulunması ile burada 600'ün üzerinde kişiye yemek çıkartıyoruz.

 

“İLİMİZDE DE KİMSESİZ KİMSE OLMAYACAK”

Ümit, kentte yardımların devam ettiğini anlatarak; “Bu sene ramazan faaliyetlerimiz koronavirüs ile mücadele eksenine uygun olarak şekillenmek durumunda kaldık. Öncelikle Prensip olarak kuru gıda yardımı şeklinde planlandı. Bugüne kadar 6 bin 400 paket hazırlandı. Bunun 4 bin 200 tanesi dağıtıldı. 2 bin 200 tanesi dağıtılmaya devam ediyor. Bundan sonra da devam edeceğiz. Bizim ülkemizde hiç kimse kimsesiz değil. Bizim ilimizde de kimsesiz kimse olmayacak, kimse ekmeksiz aşsız da olmayacak. Bu konuda kimsenin tereddüdü olmasın. İhtiyacı olan vatandaşlarımız doğrudan telefonla ya da Valilik internet sitesi vasıtasıyla Sosyal Yardımlaşma Vakfımıza müracaat edilebilir” şeklinde konuştu.

 

GIDA YARDIMLARI DEVAM EDİYOR

Vali Ahmet Ümit, kentte yardımların devam ettiğini anlatarak, “İhtiyaç sahiplerimize kuru gıda yardımı olarak 6 bin 400 paket hazırlandı ve bunların 4 bin 200'ü dağıtıldı. Geri kalanı da dağıtılmaya devam edecek” dedi.

 

VALİ ÜMİT KENDİ TELEFON NUMARASINI VERDİ

Vatandaşların ihtiyaç durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak sıkıntılarını iletmelerini de isteyen Vali Ümit, “İlimizde kimse ekmeksiz aşsız da olmayacak” dedi ve kendi kullandığı 05322240474 nolu telefonu vererek zorda kaldıklarında vatandaşların ulaşmalarını istedi.

 

“BU ZOR SÜRECİ HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

Vali Ümit konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günleri atlatacağımızı belirterek, “Devlet millet el ele imkânlar ölçüsünde bölüşerek, paylaşarak, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek, gönüllerimizi birbirimize daha da yakınlaştırarak inşallah bu zor süreci hep birlikte aşacağız. STK’larımızın da bu konuda çok ciddi çalışmaları var. Gıda paketlerinin bir bölümünü iş insanlarımız ve STK’larımız temin ediyor. İş insanlarımıza, STK yöneticilerimize ve üyelerine ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Bu güzelliklerin devam etmesi temennisiyle tüm Bolulu hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam eleminin Ramazan Ayı’nı kutluyorum. Bu mübarek ayın tüm insanlığın huzuruna vesile olmasını diliyorum. Bu arada özellikle bu hayır faaliyetlerinde katkıları dolayısıyla Kızılay Başkanımız başta olmak üzere, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, gönüllü öğretmenlerimize, Kızılay çalışanlarımıza, aşçılarımıza kısacası emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim