Bolu İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları Yaşar Yüceer başkanlığında devam ediyor.  07 Şubat Pazartesi günü başlayan toplantının ikinci gününde 3 madde görüşüldü bir madde ilgili komisyona havale edildi.

Haber: Aslı Akış

İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer başkanlığında devam eden toplantıların Salı günü gerçekleşen oturumunda, Mudurnu İlçesi, Kilözü köyüne, içme ve kullanma suyu olarak Kabakderesi membaanın tahsisinin yapılmasına dair Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının 2. maddesi gereğince, 2022 İl Özel İdare Bütçesinin Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü kısmında bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünün ödeneklerinin Destek Hizmetleri Müdürlüğünün ilgili bölümlerine aktarılması dair Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda son olarak 2022 yılı il özel idaresi bütçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ödenekleri talebi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

“KOMİSYONUN RAPORU ÇERÇEVESİNDE KARAR ALIRIZ”           

Gündem maddesiyle ilgili açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, “Acilen gündeme almak durumundaydık. Buradaki konu, 2022 yılı bütçesinde Milli Eğitim ödeneklerinin 398 bin TL eksik olduğu… Plan ve Bütçe Komisyonumuza havale edelim. Komisyonumuz konuyla ilgili gerekli çalışmayı yapsın.  Nedir, ne değildir? Nasıl bir karar alacaksak birlikte bir karar alırız. Ama öncesinde bu gündem maddesini biz Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edelim. Hesaplara baksın, incelesin.  Getireceği rapor çerçevesinde biz de birlikte karar alırız diye düşünüyorum” dedi.

PARA GİDİYOR DA NEREYE GİDİYOR, NASIL KULLANILIYOR?”

Yüceer’in ardından söz alan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Alaattin Karadoğan, bütçenin nasıl kullanıldığını sorarak;  “Her yıl düzenli yaptığımız Özel İdare bütçesinden Milli Eğitim Müdürlüğüne yüzde 20 payı eğitim bütçesi olarak gidiyor. Biz Bolu’da depremde hasar görmüş okulların hala listesi elimizde yok. Kaç tane okul güçlendirildi, kaç tanesi eğitim veriyor? Bunlarla ilgili hiçbir bilgimiz yok. Şimdi para gidiyor da nereye gidiyor, nasıl kullanılıyor?” şeklinde konuştu.

“HASARLI BİNADA ÖĞRENCİLER KALIYOR”

Karadoğan, Kıbrıscık’taki çok programlı lisenin hasarlı durumda olduğunu öne sürerek; “Kıbrıscık ilçesinde yatılı bölge okulu 2 yıl önce tamirat gördü ve eğitim orada görüldü. Pekâlâ, çok programlı lise binası hala atıl durumda duruyor. Yani biz parayı gönderiyoruz da İl Milli Eğitim Müdürü ya da ilgili kurum müdürleri gelip de buraya herhangi bir bilgi vermiyor. Bu bilgilerin, birinci elden gelip burada tek tek; hasarlı okul binalarının ne kadarı yapıldı, ne kadara güçlendirme yapıldı, ne kadarı eğitime hazır? Bunlardan hiçbir bilgimiz yok. Kıbrıscık’taki çok programlı lise aynı zamanda yatılı öğrenci yurdu hala hasarlı durumda bekliyor. Hasarlı binada öğrenciler kalıyor. Yani bunun sorumluluk hepimizin üzerinde. Onun için Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin Meclise bilgi vermesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“KONUYLA İLGİLİ YETKİLİLERLE GÖRÜŞELİM, BİLGİ İSTEYELİM”

Son olarak başkan Yaşar Yüceer, konuyla ilgili gerekli bilgilendirmelerin de yapılacağını belirterek; “Gerçekleşmiş bütçesinin, 222 sayılı İlköğretim Kanununa göre en yüzde 20’sini ayırmak zorunda olduğumuzdan dolayı, ayırıyoruz. Bunun da tabi takibini yapıyoruz. Son iki yıldır özellikle okulların güçlendirme programına yönelik ciddi bir çalışma olduğundan dolayı oraya yöneldi. Öncesinde biz bu paranın nereye ne kadar harcandığını, liste olarak astık. Doğru haklısınız. Biz konuyla ilgili yetkililerle görüşelim, bilgi isteyelim diye düşünüyorum.” diye konuştu.

İl Genel Meclisi Toplantıları hafta boyunca devam edecek.

Editör: TE Bilisim