İHH GÖNÜLLÜLERİ KAHVALTIDA BULUŞTU

Bolu İnsan Hakları Ve Hizmet Derneği (Bolu İHH) tarafından dernek yararına kahvaltı programı düzenlendi. Gönüllülerin el emeği,  göz nuru yapmış oldukları malzemeleri sergiledikleri standa da katılımcılar büyük ilgi gösterdi.

Haber: Aslı Akış

Kamera: Yasin Celal Torun

Solmaz Baysal Öğretmen evinde düzenlenen kahvaltı etkinliğine; Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Bolu İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Fethi Sarımsakcı, Bolu Genç İHH Başkanı İsmail Yalçınlı, Bolu İHH Arama Kurtarma Gönüllüleri, Bolu İHH kadın komisyonu, dernek üyeleri ve hayırseverler katılım sağladı.

Genç İHH ve gönüllü kadınların el emeği ile hazırladıkları ürünler ve gıdaların satışa sunulduğu programda, elde edilen gelirin Makedonya’da gençlik merkezi ile alakalı proje yararına kullanılacak.

“ASIL AMACIMIZ DERNEK GİDERLERİMİZİ KARŞILAMAK”

Yapılan kahvaltı sonrası bir konuşma yapan Bolu İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Fethi Sarımsakcı, kahvaltı etkinliğinin asıl amacının dernek giderlerini karşılamak olduğuna işaret ederek; “Pandemiden önce bu kahvaltılarımızı senede 3-4 kere yapıyorduk. Tabi pandemi girdi biraz ara verdik. Kahvaltımızın amacı dernek giderlerimizi karşılamak 1.husus ama en önemli husus ve bizim gönüllülerimizin bize telkin ettiği konulardan biri dostlarımızla bir araya gelip, burada muhabbet ediyoruz, hem hal oluyoruz. Dolayısıyla bu bizi ziyadesiyle memnun ediyor” şeklinde konuştu.

“BOLU GENÇ İHH MAKEDONYA’DA GENÇLİK MERKEZİNE DESTEK OLACAK”

Sarımsakcı, etkinlikle kurulan stantta yer alan ürünlerin satışından elde edilen gelir ile ilgili de bilgiler vererek;  “Türkiye genelinde olduğu gibi burada da bizim genç İHH birimimiz var. Bu kardeşlerimiz bütçesine, gücüne göre yurt dışı projesi alıp destek veriyor. Bolu’daki genç İHH’lı kardeşlerimiz de Makedonya’da gençlik merkezi ile alakalı bir proje aldılar. Oraya inşallah bu sene gençlik merkezinin inşaatı tamamlanıp hizmete açılacak. Bolu’daki kardeşlerimiz de bu projeye destek olmak için kendi imkânlarıyla, kendi özverili çalışmalarıyla yapmış oldukları ürünleri gördüğünüz stantlara getirip burada elde ettikleri gelirleri Makedonya Projesine aktarmak.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim