SİZ DE BU İYİLİĞE ORTAK OLUN

Bolu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bolu İHH) kurban çalışmaları için kolları sıvadı. İHH’nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli 2.000 TL. Vekâlet yoluyla kurbanlarını İHH’ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasında dilediğinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Haber: Aslı Akış

Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bu yılki Kurban organizasyonunu “Bir Hisse Mutluluk” sloganıyla yurt içindeki Kurban çalışmaları ile birlikte 60 ülkeye gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedeflediğine dikkat çekti.

Kampanya kapsamında geçen yıl toplamda 62 bin 62 hisseyi 2 milyon 482 bin 480 ihtiyaç sahibine ulaştıran İHH, bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyor.

KURBAN BEDELİ 2 BİN TL

Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı, kurban bedelinin yurt içinde ve yurt dışında tek fiyat olarak belirlendiğine işaret ederek;  “Çalışmalarımıza yaklaşık 15-20 gün önceden start verdik, hızlı bir şekilde başladık. Bütün bağışçılarımıza anlatıyoruz yaptığımız çalışmalarımızı. Bu sene Kurban Bedeli 2000 TL’dir. Tabi bu 60 ülkede ve bölgede dahil tek fiyattır. Bunun sebebiyse şudur; daha ucuza da kurban kesebiliriz. Fakat kriz ve savaş bölgelerinde kurban kesmemiz için fiyatımız doğal olarak yükseliyor. Çünkü buralarda kurban kesme maliyeti diğer bölgelere göre daha yüksek. Dolayısıyla ulaşılmayan, gidilmeyen farklı bölgelere kritik bölgelere gitmemizden dolayı kurban fiyatımız tek fiyat 2000 TL’dir. Esasen Türkiye şartlarına göre çok yüksek değil ama tabi diğer kurum ve kuruluşlara baktığımızda biraz yüksek gibi. Dediğim gibi biz bunu çok daha aşağılara da çekebilirdik ama sadece belli bölgeler kurban keser. Bizim amacımız insanların gitmediği savaşın, krizin, yokluğun hat safhada olduğu bölgelere gidip orada kardeşlerimizle sadece kurban eti götürmek değil, onlara hemhal olmak, geldiğimizi onlara bildirmek, biz sizin yanınızdayız, kardeşiz, biz bir ümmetiz mesajını vermek. Dolayısıyla sadece kurban eti götürmek değil amacımız” ifadelerini kullandı.

“EMANETLERİMİZİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE TEK TEK DAĞITACAĞIZ”

Kurban bayramında Bosna Hersek’te kurban emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını vurgulayan Sarımsakcı; “Pandemi döneminde yurt dışı programlarımız biraz yarıya indirdik. Çünkü biliyorsunuz malum salgından dolayı. Şu an tabi salgının kalkması, hafiflemesiyle birlikte yine eski yoğun çalışmalarımıza döndük. Bütün illerimizden bu çalışmaya farklı ülkelere gidiyoruz, bu sene de kurada bize Bosna Hersek çıktı. Bizde tabi seve seve kabul ettik. Çünkü balkan coğrafyası, bizim coğrafyamız olarak görüyoruz. Yine buradan gidenleri kendilerinden gördükleri için dolayısıyla bu konuda da tabi cenabı hakka şükrediyoruz. Bu sene inşallah Bolu’daki kurbanlarımızı, emanetlerimizi inşallah orada bizzat kendimiz başında durup kesip ihtiyaç sahiplerine tek tek dağıtıp görevimizi bitirdikten sonra geri döneceğiz” diye konuştu.

“BU SENE HEDEFİMİZ 70 BİN”

Sarımsakcı, kurban adeti noktasında önlem aldıklarını ve bağış konusunda yardımcı olduklarını da dile getirerek, “Geçen sene 61 bin küsürdü, bu sene inşallah hedefimiz İHH olarak 70 bin. Genelde hedeflerimizde çok bir sapma olmuyor. Tabi yüksekte olursa sıkıntımız yok, buna göre tedbirlerimizi aldık. Bağlantılarımızı kurduk. Hatta biz şunu da yapıyoruz; topladığımız kurban miktarını yaklaşık 500 ile 1000 adet fazlasını da kesiyoruz. O da herhangi bir telekomünikasyondan kaynaklı aksaklıkları gidermek için. Olası durumlarda belki binde bire tekabül etmiyor ama yine bunu da biz her ihtimale karşı değerlendiriyoruz. Kurban bağışçıları, bağış yapması için derneğimize gelebilirler. Albaraka Türk’teki banka hesaplarımıza Kurban notu yazdırarak bağış yapabilirler. Hiç bunları yapamayan kişilerin bize telefon etmeleri yeterli. Derneğimizin telefonu var 213 84 44. Bunu aradıklarında biz kendilerini ziyaret ederiz. Bağışlarını alırız. İstedikleri bölgeye ulaştırırız” sözlerine yer verdi.

KURBANLIKLAR NASIL KESİLİYOR?

Fethi Sarımsakcı, kurban kesimlerinde İHH olarak islami hassasiyet gösterildiğine dikkat çekerek; “Kestiğimiz kurbanlar kesinlikle İslami hassasiyet gözetilerek kesilmekte. Ben daha önce birkaç kurban organizasyonu ile yurt dışına çıktım. En ufak bir sıkıntımız yok. Bu sene yine başında duracağız. İslam’ın kuralları, en ufak helal gelmeden kurbanlarımızı keseceğiz. Pay edip orada dağıtacağız. Bolu’da ise yine bağışlarımızın getirmiş olduğu paylar var. Yine kurban geliyor. Genel merkezimizden gelecek yine yaklaşık 2 bin 300 pay. Tabi bunları derin dondurucularımız var. Yerimiz müsait. Bunlara koyuyoruz. Tabi aynı gün dağıtmak mümkün değil. Bolu’da bu konuda dağıtımlarımız devam edecek. Deri toplamıyoruz. Başka sivil toplum kuruluşları bu işleri yaptığı için bizde her şeye çokta maydanoz olmak istemiyoruz. Bize gelen sadece bağışların doğrultusunda kurban paylarını istedikleri yerelde ya da ulusalda dağıtacağız inşallah” şeklinde konuştu.

“KURBAN BAYRAMININ HAYIRLARA VESİLE GETİRMESİNİ İSTİYORUZ”

Açıklamasının sonunda herkesin yaklaşan kurban bayramını kutlayan Sarımsakcı;  “Ben şimdiden tüm Bolu halkının, Türkiye’mizin, İslam aleminin Kurban Bayramının hayırlara vesile getirmesini istiyoruz. İnşallah bundan sonra kurbanlarda açısız, gözyaşsız, sıkıntısız kurbanlar geçirmeyi cenabı haktan niyaz ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim