İnsan Hakları Hizmet Derneği (İHH) Bolu Şubesi tarafından, Öğretmen Evi’nde Şule Yüksel Şenler anısına kahvaltı düzenlendi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu İHH Gönüllüleri, “Şule Yüksel Şenler’in hayali gerçek olsun” sloganıyla, Bolu Öğretmen Evi’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Şule Yüksel Şenler’in anısına Makedonya’da yapılacak kız yurdu yararına gerçekleştirilen organizasyonda İHH Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakçı’nın yanı sıra Bolu AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, İHH gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.

“SONRA YİNE BİR ARAYA GELDİK”

Katılımcılara çeşitli ikramların sunulduğu programda konuşan İHH Bolu Başkanı Sarımsakçı, yapılan çalışmalardan bahsetti. Sarımsakçı, “Uzun bir aradan sonra yine bir araya geldik. Bundan sonra inşallah bu hastalık bir önce biter ve programlarımızı daha sık bir şekilde yapmaya devam ederiz. COVİD sürecinde bir araya gelemedik ama çalışmalarımızda en ufak bir aksaklık yaşamadık. Çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ettik. Bundan sonra da rabbimizin verdiği güç ve kuvvet ile çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“MAZLUMUN DİLİNİ, DİNİNİ, IRKINI SORGULAMADIK”

Yardım çalışmaları noktasında insan ayrımı yapmadıklarını belirten Başkan Sarımsakçı, “Hiçbir zaman için mazlumun dilini, dinini, ırkını sorgulamadık. Mazlum kim olursa olsun yardım etme mecburiyeti hissettik kendimizde. Bundan sonra da yardımlarımız devam edecek. Allah resulünün bir hadisine uygun olarak öncelikle çalışmalarımız devam ettiriyoruz. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyor. Evet, komşumuz, yanı başımızda Suriye aç. Bugün belki yardımlarımızı Suriye için değil ama bu programdan sonra yine komşularımıza elimizden geldiğince, her ne olursa olsun, kim ne derse desin, yalnız bırakmamaya, onlara sahip çıkmaya elimizin, gücümüzün yettiğince devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“AFGANİSTAN ÇOK SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”

Yönetim değişikliği sonrası ekonomik sıkıntılar yaşayan Afganistan’a da yardım ettiklerini ifade eden Sarımsakçı, “Yetim çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor, su kuyusu çalışmalarımız keza… Afrika bölgesinde cami inşaatı, okul medrese projelerimiz devam ediyor. Bildiğiniz üzere Afganistan çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor ve ciddi anlamda ekonomik kriz yaşıyor. Buraya özellikle tohum yardımı, buğday ekimi noktasında yardım devam ediyor” diye konuştu.

“40 BİN KARDEŞİMİZ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMUŞ OLDU”

Suriye’de tutsakların serbest bırakılması için attıkları adımları da aktaran Sarımsakçı, “Suriye çalışmalar konusunda, sadece bu yıl yaptığımız programla 40 bin kardeşimiz esir takasıyla özgürlüğüne kavuşmuş oldu. Akabinde Suriye’de 20 bin bayan tutsaklar, her türlü kötü muameleye maruz kalmış ablalarımız, kardeşlerimiz… Şu an sayısı 2 bin ile 2 bin 500 arasında olduğu söyleniyor. Yapılan her çalışma meyvesini veriyor. Rabbim niyetimizi hayır eyle, niyetimizi bozdurma” şeklinde konuştu.

Etkinlikte gönüllüler tarafından hazırlanan kermes ürünleri de satışa sunuldu.

Editör: TE Bilisim