Bolu İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” sloganı adı altında çocuklara ve personele Trafik Eğitimi verildi.

 

Haber: Servet Gökçek

 

Bolu İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı 3.Mot. Trafik Tim Komutanlığı tarafından çocuklarda trafik bilinci oluşturmak için Bolu İl Müftülüğü Özayan Camiinde kuran kursunda eğitim gören 84 çocuğa ve 6 eğitici personele Trafik eğitimi verdi.

 

Kuran Kursunda eğitim gören öğrencilere yönelik "Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik" sloganı adıyla Trafik Eğitim Semineri düzenlendi. Seminerde kursiyerlere yönelik, "Yaya Geçidinin Kullanımı, Trafikte Görünür Olma, Trafik Işıklarının Kullanımı, Karayolunda Güvenli Bisiklet ve Scooter Kullanımı, Öğrenci Servislerinde Davranış Şekilleri ve Emniyet Kemeri Kullanımı” konuları anlatıldı.

 

Trafik seminer sonrası eğitime katılan eğitici ve kursiyerlere ikram da bulunarak, çocuklara Jandarma boyama dergisi ile Bilim Çocuk dergisi hediye edildi.

 

Bolu İl Jandarma Komutanlığınca trafik hizmetlerini yürüten personel tarafından Trafik eğitimleri en etkin biçimde yürütülmeye devam edilirken, “Trafik Güvenliği Eylem Planı” kapsamında Bolu’da can kayıplarını ve yaralanmalarını en aza indirmek için her türlü tedbirler alınarak, personelin gayretli çalışmaları sürdürüyor..

Editör: TE Bilisim