Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllü Koordinatörlüğü ve Gençlik Kolları olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere ilkokul, ortaokul ve liselere kütüphane kurmak amacıyla, 12-13-14 Ağustos tarihlerinde İl Müftülüğü kermes düzenleyecek.

Bolu İl Müftülüğünün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada; “Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllü Koordinatörlüğü ve Gençlik Kolları olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere ilkokul, ortaokul ve liselere kütüphane kurmak amacıyla; Kadın ve Gençlik Kolları kurulan 19 ilde yapılacak kermeslerden elde edilecek gelir ile, 1-15 Eylül 2021 tarihleri arasında ihtiyaç sahibi 2 okulun kütüphanesinin kurulması planlanmaktadır.

'Gönül Kütüphanemiz' Projesi kapsamında bir kütüphanenin Kadın ve Gençlik Kolları bulunan ilimizde kurulması, bir kütüphanenin de kardeş ilde bulunan bir okulda (ilkokul, ortaokul, lise) kurulması hedeflenmektedir. Kurulacak kütüphanelere kaynak sağlamak için Kadın ve Gençlik Kollarımızın bulunduğu ilimizde gönüllülerimizin desteği ile kermes düzenlenecektir. Düzenlenecek kermeste Vakfımız temsiliyetine, toplumsal değerlere uygun nitelikte ürünlerin temiz, ambalajlı ve sağlığa uygun şeklinde satışa sunulması planlanmaktadır.

Bu çerçevede Bolu İl Müftülüğü ve TDV Bolu Şubesi Kadın Kolları tarafından bir tanesi Batman ilinde bir tanesi de kendi ilimiz Bolu da iki okulda Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları’ndan oluşan kütüphane kurulması hedeflenmektedir.

Kurulacak kütüphanelere kaynak sağlamak amacı ile 12-13-14 Ağustos tarihlerinde Kadı Camii bahçesinde kermes düzenlenecektir. Tüm halkımız davetlidir.” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim