İnsanlık duygularını unuttu ve ben bir kişisel gelişim yazısı olarak bunu yazmayı uygun görüyorum. Çünkü Kişisel gelişim demek Yunus Emre demek Mevlana demek Şems-i Tebrizi demek. Ne olursan ol yine gel demek. Hepimiz kardeşiz demek. Hırslarına yenilen insanlar paranın esiri olurlar. Hayatları boyunca daha çok para için çalışır dururlar. Para insanı mutlu edemez. Para sadece bir araçtır asla bir amaç değildir... Mutlu olabilmek için özgür olmak gerekir.

 Mutlu olabilmek için huzurlu olmak gerekir. İnsanlar duygularını yitiriyor. Medyada okuduğum haberlere bakıyorum. İntihar etmeye kalkan insana, hadi atla diyoruz. Dövülen insana kafamızı çeviriyoruz. Şöyle bakıyorum da çevreme ruhumuz çok satışa çıkmış ve kirlenmişiz.

 Kişisel gelişim yazısı bekleyenler için özür diliyorum. Bence kişisel olarak gelişeceksek paramızdan çok insanlığımızı geliştirelim. İnsanlık ölüyor ve cenazesine kimse katılmıyor.

 Ne okursan ve nerede okursan oku, ister diplomanın üstünde ilkokul yazsın, isterse bitirilmesi en zor üniversitenin adı. İster birisi taştan çıkarsın ekmeğini, isterse diğerinin adını taşlara yazdırsın yaptığı icadı. Ama unutulmamalıdır ki insanlık; fen bilimleri formüllerini ezbere bilmekte değil, haddini bilmekte gizlidir.