TMMOB Bolu İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Erol Perçin, Gerede'de bir Jelatin Fabrikası'nda gerçekleşen işçi zehirlenmesini kınayarak; “İş cinayetleri kader değildir! İş cinayetleri engellenebilir, yeter ki bilimin ve tekniğin gereği yapılsın! Yeter ki; her çalışmanın öznesi insan ve yaşam olsun!” dedi.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Gerede ilçesindeki bir jelatin fabrikasında arıtma vana odasındaki vanayı kontrol ederken gaza maruz kalarak zehirlenen 4 işçiden 3'ü hayatını kaybetmesine tepki gösteren TMMOB Bolu İl Koordinasyon Kurulu adına Sekreter Erol Perçin açıklamada bulundu.

“DENETİMLER YETERSİZ VE ÖZENSİZ”

Perçin, iş kazaları ve meslek hastalıklarının temelinde sermayenin hırsı ve emek aleyhine politikaların olduğunu vurgulayarak; “Bilindiği üzere Gerede Karma Organize Sanayi Bölgesinde bulunan ve deriden jelatin üretimi yapılan bir fabrikada maruz kaldıkları zehirli gaz nedeniyle 3 işçi yaşamını yitirmiş, 1 işçi ise tedavi amaçlı hastaneye sevk edilmiştir. TMMOB Bolu İl Koordinasyon Kurulu olarak, öncelikle iş cinayetinde yaşamını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına baş sağlığı, tedavisi sürmekte olan yurttaşımıza da acil şifalar diliyoruz. Gayet iyi biliyoruz ki, iş kazaları ve meslek hastalıklarının temelinde, sermayenin azami kar hırsı ve emek aleyhine politikalar yatmaktadır. Bu politikalar doğrultusunda işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda alınması gereken tedbirlerin tam olarak uygulanmaması, kamusal denetimin yetersiz ve özensiz olması ülkemizdeki iş cinayetlerinde gözle görülür artışı beraberinde getirmektedir.” ifadelerini kullandı.

“İŞ CİNAYETLERİ KADER DEĞİLDİR”

Ülkemizde her yıl iş cinayetlerinin artığına işaret eden Erol Perçin; “İşçi sağlığı ve iş güvenliğinde temel amaç; çalışanların sağlığına zarar verebilecek hususların önceden belirlenerek gereken önlemlerin alınması, iş kazası geçirmeden, meslek hastalıklarına yakalanmadan, sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmalarının sağlanması, çalışanların ruhsal ve bedensel bütünlüğünün korunması olmalıdır. Fakat geldiğimiz noktada, ülkemizde her geçen yıl artan iş cinayetleri bu amaçtan çok uzak olduğumuzu göstermektedir. Bir kez daha söylüyoruz, İş cinayetleri kader değildir! İş cinayetleri engellenebilir, yeter ki bilimin ve tekniğin gereği yapılsın! Yeter ki; her çalışmanın öznesi insan ve yaşam olsun!” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim