Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Murat Yolcu, yeni sezon ve çekilen kura sonrası oluşan gurubu değerlendirdi.

Geçtiğimiz sezon devre arasından önceki son maçta takımın başına geçen Yolcu, “Oluşturduğumuz genç takıma tecrübeli isimler de ekleyerek ortaya bir takım çıkardık. Atletik, koşan ve yerdeki topa atlayacak genç bir ekibiz. Sevilen Basketbol branşını bu sene daha da üst noktaya taşıyarak Bolu’ya değer katmak istiyoruz.” dedi.

Geçtiğimiz sezon Antrenör değişikliği ile takımın başına geçen Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Murat Yolcu, 2017 – 2018 sezonu ile alakalı değerlendirmelerde bulundu. Çekilen kura sonucunda oluşan gurup ve takım hakkında bilgiler veren Yolcu, “Basketbol severleri heyecanlandıracak ve Bolu’nun sporun baş kenti olma yolunda bir destekte biz vermek istiyoruz.” dedi. Yolcu kura sonucunda oluşan gurubun şu anda anlamı olmadığını maçların oynanmadan kazanılmadığını dile getirirken şu ifadelere yer verdi,” Kura sonucunda oluşan gurup da gerçekten ciddi takımlar yer alıyor. TB2L çalışan Antrenörler ve oyuncular bazında her geçen yıl kendini daha da ileriye atıyor. Yapılan transferlere göre değerlendirdiğimizde ligin çok zevkli ve zor geçeceği gözüküyor ama hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor şimdiden sıralama ya da takımlar hakkında konuşmak çok yanlış olur.” dedi. Belediyespor Sportif Direktörü Faik Mert Dönmez, “ Belediyespor olarak bir çok branşta Bolu ilini temsil ediyoruz. Basketbol ise bu branşlar arasında en popüler olan branşlardan biri. Diğer branşlarımızı da aynı seviyeye çekmek için çalışırken en büyük destekçimiz taraftarlarımız oluyor. Yeni sezonda Tribünde bizleri yalnız bırakmamalarını istiyoruz.” İfadelerine yer verirken Belediyespor Koordinatörü Hamza Türdü, “Türkiye’de az bulunan tesislere sahip bir kulübüz bu imkanlar sadece sporcular için değil tüm Bolu halkı içindir.” dedi.

Yolcu konuşmasına şu şekilde devam etti, “ Geçen sezon devre arasına girmeden takımın başına geçtim ve elimizdeki kadro ile güzel işler başardık. Geçtiğimiz sezon TB2L de şampiyon olarak bir üst lige çıkan Ankara Orman takımına elenerek lige veda ettik. Bu sene ise geçen seneye göre daha genç ve atletik bir takım kurduk. Genç oyuncularımızın yanına tecrübeli isimlerde alarak lige katkı veren zevkli bir Basketbol oynamak istiyoruz. Atletik, koşan ve son topa kadar mücadele eden bir takım sahaya sürmek ve Bolu’da gerçekten sevilen, takip edilen Basketbol branşını daha yüksek noktalara taşımak için çalışacağız. İlk transfer olduğum zaman duymuştum “Sporun Baş Kenti Bolu” bizde bu isime yakışır bir basketbol oynayarak Bolu’nun değerine değer katmak istiyoruz.”

“HİÇBİR MAÇ OYNANMADAN KAZANILMAZ”

Geçtiğimiz gün çekilen kura ile guruplar ve fikstür belli oldu. Güçlü takımlardan oluşan bir gurupta yer alıyoruz işimiz zor ama inancımız tam. Gurubumuzda yer alan takımların hemen hemen hepsi ciddi transferler yaptı. TB2L çalışan Antrenörler ve oyuncular bazında her geçen yıl kendini daha da ileriye atıyor. Yapılan transferlere göre değerlendirdiğimizde ligin çok zevkli ve zor geçeceği gözüküyor ama hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor şimdiden sıralama ya da takımlar hakkında konuşmak çok yanlış olur. Net bir şekilde söyleyebilirim ki her geçen yıl bu ligin seviyesi yükseliyor ve her geçen yıl bir üst lige çıkmak daha da zorlaşıyor. Bizler bu zor işleri başarmak, basketbol sevgisini yukarı çekmek ve gençlere spor ruhunu aşılamak için çalışacağız. Kulübümüzün bize tanıdığı imkanlar ve şehir dinamiği çok yüksek. Takım olarak bize kalan ise çalışarak en iyi basketbolu oynamak. Bizler çalışmalarımızı sürdürerek Bolu’ya değer katacağız ama bizlerin en çok ihtiyacı olan etken ise tribün desteğidir. Geçen sezon izlediğim birkaç Futbol maçındaki tribün beni çok heyecanlandırdı. Aynı şekilde Ankara Orman takımı ile yaptığımız play-off turunda da taraftarımızın desteğini hissettik. Bu desteği tüm sezon görmek isteriz. Biz taraftarımıza güzel bir basketbol izleteceğimizin sözünü veriyoruz ve onlardan tek istediğimiz oynayacağımız oyuna destek vermeleri tribünleri doldurarak Bolu’ya, Bolu’nun takımına sahip çıkmalarıdır. “

“BASKETBOL POPÜLER BRANŞLARIMIZDAN BİRİSİ”

Belediyespor Sportif Direktörü Faik Mert Dönmez kulübün bünyesinde yer alan branşlar ve basketbol hakkında bilgiler verdi. Dönmez, “ Belediyespor olarak bir çok branşta Bolu ilini temsil ediyoruz. Atletizm, Bocce, Karete, Hentbol ve Hokey branşlarında milli takıma Antrenör ve bir çok sporcu yolluyoruz. Diğer branşlarda da bu seviyeyi yakalamak için çalışıyoruz. Basketbol ise bu branşlar arasında en popüler olan branşlardan biri. Yeni sezon hazırlıklarımıza başladık önümüzde uzun bir süre var bu süreyi iyi değerlendirip üst seviyelere çıkmak istiyoruz. Diğer branşlarımızı da aynı seviyeye çekmek için çalışırken en büyük destekçimiz taraftarlarımız oluyor. Yeni sezonda Tribünde bizleri yalnız bırakmamalarını istiyoruz.”

“KULÜP İMKANLARI EN ÜST DÜZEYDE”

Belediyespor Koordinatörü Hamza Türdü kulübün her geçen yıl büyüdüğünü ve imkanların arttığından bahsederken kulübe bağlı farklı branşlarda 1564 sporcunun olduğunu bildirdi. Türdü, “Türkiye’de az bulunan tesislere sahip bir kulübüz bu imkanlar sadece sporcular için değil tüm Bolu halkı içindir. 21 farklı branş ile Türk sporuna destek olan kulüplerden biriyiz. Farklı branşlardan milli takımlara sporcu yollayan ve bünyesinde şuan 1564 sporcu bulunduran bir kulübüz. Alt yapı anlamında çalışmalarımız her branş için yıl boyu devam etmektedir. Tabi ki en çok ilgi gören branşların başında Basketbol geliyor. Bizde basketbola katkı vermek için elimizden geleni yapıyoruz. ” dedi.

Editör: TE Bilisim