İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına, Paşaköy Mahallesi’nde oluşturulan hatıra ormanında, 480 fidan toprakla buluşturuldu.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu Valiliği koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Hatıra ormanı için düzenlenen fidan dikimine; Bolu Valisi, Komutan Vekili Piyade Albay Yavuz Çankaya, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ömer Ersever, Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, Bolu Ak Parti İl Başkan Yardımcısı İlker Aktaş, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“YANAN ORMANLAR KÜLLERİNDEN DOĞUYOR”

Fidan dikimi etkinliğinde konuşan Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nün ‘Yanan Ormanlar Küllerinden Doğuyor’ temasıyla 81 ilde farklı etkinliklerle kutlandığını ifade ederek, “1971 yılından bu yana 21 Mart, Dünya Ormancılık Günü olarak kutlanmaktadır. Bu yıl Ormancılık Günümüzün kutlamalarını, ‘Yanan Ormanlar Küllerinden Doğuyor’ temasıyla, 81 ilde kutluyoruz. Bolu Merkez’de yaptığımız fidan dikimi etkinliğine eş zamanlı olarak Dörtdivan’da oluşan yangın sahamızda da aynı şekilde fidan dikimi yapıyoruz. Burada, 480 adet ladin fidanı toprakla buluşturulacak. Özellikle elektrik hattının geçtiği kısımlar boş bırakılmakla birlikte, sahamızın tamamını doldurmayı planlıyoruz” diye konuştu. 

“BU HAFTA TÜRK KÜLTÜRÜNDE ANLAMLI DEĞERLERE SAHİP”

Bolu Valisi, 21 Mart ve bulunduğu haftanın birçok önemli günü barındırdığına dikkat çekerek, “Bu hafta, özellikle Türk kültüründe istisnai güzelliklere, anlamlı değerlere sahip. 21 Mart itibarıyla, Orman Haftası’nı idrak ediyoruz. Bunun dışında 21 Mart, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü. Toprak deyince, Aşık Veysel’i hatırlamamak mümkün değil. Âşık Veysel’in vefatının 48. Yıldönümü. Diğer taraftan 21 Mart, aynı zamanda kültürümüzde farklı bir yere sahip. ‘Nevruz Bayramı’ diye bilinen ve Türk Milleti’nin kadim tarihinden bu yana milli bayram olarak kutlanan önemli bir gün” şeklinde konuştu.

“BİR TAKIM TERÖR ÖRGÜTLERİ TARAFINDAN BU GÜNLER İSTİSMAR EDİLİYOR”

Nevruz Bayramı’na sahip çıkılmaması halinde, bazı terör örgütleri tarafından istismar edildiğini ifade eden Bolu Valisi, “21 Mart’ın Nevruz Bayramı olarak kutlandığını hepimiz biliriz. Ancak bizler sahip çıkmadıkça, müstevlilerin, SiyoEmperyalistlerin gayrimeşru orduları durumundaki bir takım terör örgütleri tarafından bu günler, istismar ediliyor. Bütün değerlerimize sahip çıkmamız lazım. 21 Mart aynı zamanda, Türk milletinin efsanevi olarak Ergenekon’dan çıktığı günü de ifade etmektedir. 22 Mart ise Dünya Su Günü olarak kutlanmaktadır. Bütün bu güzellikleri bir arada değerlendirdiğimizde, bu güzel ortamın bu değerlere layık şekilde süslendiğini görüyoruz.

“DİKİLEN HER AĞAÇ BÜTÜN CANLILARIN SIĞINAĞI OLARAK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR”

Bolu Valisi son olarak Bolu’nun %65’e oranında ormanlık alana sahip olduğunu sözlerine ekleyerek, “Devlet millet el ele, bu toprağa bir tane de olsa, fidan yerleştirebilmek adına buradayız. Bolu olarak şanslı illerden biriyiz. %65’e varan orman alanımız var. Neredeyse, fidan dikecek yerimiz yok. Ancak dikilen her ağaç, bütün canlıların sığınağı olarak önem arz etmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından Bolu Valisi ve katılımcılar tarafından fidan dikimi yapıldı. Toprakla buluşturulan fidanların sulanmasının ardından etkinlik sona erdi.

Editör: TE Bilisim