(Haber: Oğuzhan Eke) - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Bolu Belediye Başkan Adayı Mansur Şen’i, TBMM’de tanıttı. Akşener, “İYİ Partinin çalıştığı tüm belediyelerde sığınmacı sayısını azaltacağız” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde İYİ Parti Grup Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda İYİ Parti’nin bazı il ve ilçelerdeki belediye başkan adayları tanıtıldı. Tanıtılan adaylar arasında İYİ Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Mansur Şen de yer aldı. Adı okunarak kürsüye gelen Şen, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile poz verdi. Şen'in 'bozkurt' selamı verdiği gözlerden kaçmadı.

GÖKÇESU ADAYI DA AÇIKLANDI

Toplantıda İYİ Parti’nin Mengen Göçkesu Belde Belediye Başkan Adayı da açıklandı. Aday, Emine Başar oldu.

Aday tanıtımının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sığınmacılara ve kaçak göçe dair sert açıklamalarda bulundu. Belediyeler aracılığıyla kaçak göçün önlenmesi ve şehirleşmenin önüne geçilmesi için önlem alacaklarını söyledi. Akşener’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“MİNYATÜR SURİYELER KURMALARINI ÖNLEMEK İÇİN İMAR PLANLARI UYGULAYACAĞIZ”

“Kaçak ve sığınmacıların şehirlerimizde gettolar oluşturup, kurdukları işletmeler ile sadece birbirlerine hizmet ettikleri, etnik yaşam adacıkları, minyatür Suriyeler kurmalarını önlemek için yeni imar planları oluşturup, uygulayacağız. Göreve gelir gelmez tüm kaçak ve sığınmacı gettolarında kentsel dönüşüm çalışmaları başlatacağız.”

“SIĞINMACI SAYISINI AZALTACAĞIZ”

“Kazandığımız il ve ilçelerde kaçak ve sığınmacı ekonomisine asla geçit vermeyeceğiz. Sığınmacılar tarafından yönetilen müesseselerde sıkı denetim uygulayacağız. Vergi vermeyen kaçak iş yerlerine asla göm yummayacağız. Yetkiyi devraldığımızda sosyal tesisler, mesire alanlarda toplumsal düzeni bozacak davranışlarda bulunmasına asla izin vermeyeceğiz. Hizmet alımlarında tedarik şirketlerden yerel ve milli olması gibi özellikleri mutlaka arayacağız. Sözleşme yapıldıktan sonra bunları değiştirenlerin sözleşmesini feshedeceğiz. Yabancı uyruklu hiçbir kişinin kurumlarımızda çalışmasına izin vermeyeceğiz. İYİ Partinin çalıştığı tüm belediyelerde sığınmacı sayısını azaltacağız.”

Editör: Oğuzhan EKE