(Haber: Oğuzhan EKE) - İYİ Parti’de hazırlanan haritaya göre, CHP ve İYİ Parti, Bolu’da ortak adayla girse bile, Bolu’da belediye başkanlığını AK Parti kazanacak. İl il seçim değerlendirmesi yapılan İYİ Parti’de, Tanju Özcan’ın seçimi kazanamayacağı düşünülüyor. Tanju Özcan ise son toplantısında, “Resmi olmasa da tabanda bu birlikteliğin, Bolu özelinde söylüyorum, sağlanacağını ben görüyorum” açıklamasını yapmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerde iş birliği yapmak için İYİ Parti’ye teklif götürdü. İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda (GİK) yapılan oylamada, CHP’nin önerisi reddedildi.  Söz konusu toplantıya dair Sözcü yazarı Aytunç Erkin bir yazı yayımladı. Erkin’in yazısına göre, GİK’te,  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok tarafından hazırlanan harita üzerinden, iş birliğinde hangi belediyelerin kazanabileceğine dair istişare yapıldı.

Üçok'un "31 Mart 2024 Yerel Seçimleri Olası Sonuç Senaryoları Analizi" başlıklı raporunda, CHP ve İYİ Parti arasında iş birliği yapılmadığı takdirde Bolu’nun AK Parti tarafından kazanılacağına yer verildi. Haritaya göre CHP’nin Bolu’da kazanmayacağı belirtildi. İstanbul ve Ankara dâhil olmak üzere, 67 ilin AK Parti ve MHP iş birliğinde kazanılacağı belirtildi.

BOLU’DA TEK KAZANAN AK PARTİ

İYİ Parti’de konuşulan haritanın ikinci versiyonu ise CHP ve İYİ Parti iş birliğine göre hazırlandı. Haritada dikkat çeken unsur ise Ankara ve İstanbul’un kazanılacağı yönünde oldu. Haritada değişiklik göstermeyen illerden birisi Bolu… Haritaya göre CHP ve İYİ Parti, Bolu’da ortak adayla girse bile seçimi kazanamıyor. İki partinin ortak adayla girmesi durumunda, adayın Tanju Özcan olacağı biliniyor.

“BİRLİKTELİĞİN, BOLU ÖZELİNDE SAĞLANACAĞINI BEN GÖRÜYORUM”

2019 yılında, CHP ve İYİ Parti Bolu’da Tanju Özcan ismi üzerinden, ortak adayla seçime girdi. Özcan seçimi kazandı. 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday olacağı bilinen Özcan, İYİ Parti’nin genel siyasetteki reddine rağmen, ortak çalışma noktasında, “İYİ Parti ile biz birlikte seçime girdik, biliyorsunuz. 2019’da ve süreç içerisinde gayet uyumlu şekilde çalıştık.  İYİ Partili bir arkadaşımız hala başkan yardımcılığı görevini sürdürüyor. Biz resmi olmasa da tabanda bir ittifak sağlanacağını biliyoruz. Onları biz kendi yoldaşımız gibi, kendi kardeşimiz gibi görüyoruz. Resmi olmasa da tabanda bu birlikteliğin, Bolu özelinde söylüyorum, sağlanacağını ben görüyorum” ifadelerini kullandı.

“HAYIR!”

Öte yandan, aktarılan bilgilere göre, Oylama sonrası konuşan İYİ Parti Milletvekili Uğur Poyraz "Peki bir ay sonra CHP yeniden bir teklifle gelirse ne yapacağız?" sorusunu sordu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise "Hayır! Kesinlikle son kararımız” diyerek, CHP ortaklığına kapıları kapattı.

Editör: Oğuzhan EKE