İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, 14 Ocak’ta gerçekleşecek kongre öncesi yaptığı açıklamada, “Yapılacak kongrede ben il başkanlığına aday değilim. Nasip olursa partimin başka ihtiyaçlarında çalışmak istiyorum” dedi.

ÖZEL Haber: Oğuzhan Eke

Türkiye genel seçime yaklaşırken siyasi partilerle çalışmalar hızlandı. İYİ Parti Bolu İl Teşkilatı da bu kapsamda süreci yürütüyor. Çalışmalara ilişkin konuşan İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, il kongresinin 14 Ocak tarihinde Köroğlu Toplantı ve Düğün Salonu’nda 13.00’te gerçekleşeceğini açıkladı.

“SEÇİMLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRDİK”

Kongre öncesi gerekli görüşmelerin yapıldığını belirten Örnekbaş, “Bütün Bolulu hemşerilerimi davet ediyorum. Bu kongreye katılırlarsa iktidara yürüyen İYİ Parti’yi orada daha iyi görecek olacaklardır. Kongre ile ilgili hazırlıklarımız da sürüyor. Dün akşam, il yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Bu konuları değerlendirdik. Bugün de Bolu’daki ilçe başkanlarımızı toplantıya çağırdık. Onlarla yine bu kongre süreçlerini, seçimlerle ilgili çalışmalarını değerlendirdik. Tabi bazı kararlar aldık” dedi.

“PARTİMİN BAŞKA İHTİYAÇLARINDA ÇALIŞMAK İSTİYORUM”

Kendisinin başkan adayı olmayacağını açıklayan Örnekbaş, parti içerisinde başka bir konumda görev alabileceğini belirterek, “Bu kararların başında benim şahsımla ilgili karar, önem arz ediyor. Yapılacak kongrede ben il başkanlığına aday değilim. Nasip olursa partimin başka ihtiyaçlarında çalışmak istiyorum. Önümüzdeki zamanın nasıl bir zaman göstereceğini bilemiyoruz. İl başkanlığına yeni arkadaşlar, yeni yönetimler tabi eski arkadaşlarında bir arada olacağı daha güçlenmiş, daha vizyoner, daha akılcı, İYİ Parti’yi ileri götürecek ve iktidar olduğu zamanda iktidar sorumluluğunu taşıyabilecek arkadaşlardan oluşacağına eminim” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZI GÖREV ALMA KONUSUNDA DUYARLI OLMALARINI SÖYLÜYORUM”

Vatandaşları İYİ Parti’ye davet eden Örnekbaş, “Bu arada da siyasete ilgi duyan, kendini dürüst düzgün ad eden vatandaşlarımızı da hem partimize üye olmaya hem de gerekiyorsa bu yönetimlerde görev alma konusunda duyarlı olmalarını söylüyorum. Çünkü bize hep şu yapılıyor: İşte siyasetçilerle ilgili bir takım kötü algılar anlatılıyor oysa kendini düzgün, dürüst, çalışkan, ülke için Bolu için bir şeyler yapma iddiasında olanların tam da bu zamanlarda siyasi partilerin kongreleri öncesinde buralarda yerlerini almaları, buralarda hizmet için mücadele etmelerini ben çok önemli buluyorum” diye konuştu.

“KIYMETLİ İNSANLARIN GİRİP SİYASET YAPMASINI ARZU EDERİM”

Toplumun siyaset içerisinde yer alması gerektiğini de ifade eden Örnekbaş, “Çünkü biz eğer düzgün bir siyaset ve siyasetçi iklimi oluşturamazsak yıllardır anlattığımız sorunları daha çok ileriye dönük nesillerden nesillere de anlatırız. Bunlardan kurtulmanın yolu da her bilinçli vatandaş gibi taşın altına elimizi koyarsak ülke ve Bolu bir şeylere kavuşabilir, iyiye gidebilir, ileri gidebilir. Yoksa sürekli kahve köşelerindeki muhabbet gibi onu eleştir, bunu eleştir. İyi, güzel de bizler, sizler ne yapıyorsunuz? Bu ülkede, bu siyasi gelişmeler olurken biz acaba vatandaş olarak hem oy kullanırken hem siyasi partinin yönetim kademelerinde bulunurken sorumluluklarımızı hatırlıyor muyuz? Onları yerine getiriyor muyuz? Ben aslında kamuoyuna bunu da soruyorum. Dediğim gibi kendini düzgün, ahlaklı, çalışkan, ülkesi için, Bolu için idealleri olan insanları parti ayırımına da girmiyorum her partiye kıymetli insanların girip siyaset yapmasını arzu ederim ve seviyeli bir siyaset böyle oluşur, kirli siyasetten de o derece uzak kalmış oluruz” açıklamasında bulundu.

“HERKESİN ADAY ADAYI OLMA HAKKI VARDIR”

Partinin milletvekili aday adayları için de konuşan Örnekbaş, “Şimdi genel seçim kararı alınmadan ya da onun işaretlerini somut olarak görmedikten sonra kişilerin kendi kendine ben işte şunun adayım bunu şusuyum demesi çok doğru değil, etik de değil. Dolayısıyla eğer Mayıs’ta bir seçim olacaksa Ocak ayında genel seçim kararı ya da Şubat’ın başında alınabilir. Bu kararlar alınınca zaten kimler aday adayı olmak istiyor, herkesin bu ülkeye hizmet etmek isteyen herkesin aday adayı olma hakkı vardır. Bunu partinin yetkili kurulları, delegeleri, üyeleri, genel merkezi birçok dinamikler karar verecek. Dolayısıyla şu anda böyle bir açıklamayı erken olarak değerlendiriyorum” şeklinde konuştu.

“TABİ DAVETİMİZ VAR”

Örnekbaş, Genel Başkan Meral Akşener’i de davet ettiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Genel Başkanımız şu anda il kongrelerine gelemiyor çünkü çok yoğun bir program yürütüyor. Bu konuda gelebileceğini düşünmüyorum. Tabi, davetimiz var gerçekten Genel Başkanımız siz de ulusal basını takip ederseniz çok yoğun bir program var.”

Editör: TE Bilisim