(Özel Haber: Aslı Akış) - Ahmet Yılmaz’ın istifasına ilişkin konuşan İYİ Parti Bolu İl Başkanı Burhan Aktaş, “Tabi ki partilerde taşlar yerlerine oturacak. Bir zaman gerekli... Kurucu bir arkadaşımızın sıfatıyla daha dikkatli açıklama yapması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

İYİ Parti Bolu Teşkilatı’nın kurucu merkez ilçe başkanlığını yapmış olan ve İYİ Parti’den belediye meclis üyesi seçilen Ahmet Yılmaz, partiden ayrıldığını duyurmuştu. Sosyal medyadan konuyla ilgili açıklama yapan Yılmaz, “Tuz kokmuş, pislikler saçılmış” gibi sert ifadeler kullandı. Yılmaz’ın istifasına ilişkin konuşan İYİ Parti Bolu İl Başkanı Burhan Aktaş, ilk açıklamayı Köroğlu TV mikrofonuna yaptı.

"OLUŞUMUMUZU TAMAMLAMADIK DERSEK, YALAN OLMAZ”

İYİ Parti’nin yeni bir parti olduğunu ifade eden Aktaş, “Ayrılan arkadaşımız, Bolu İYİ Parti’de Merkez ilçede kurucu başkan sıfatıyla bulunmaktaydı.  Bu zorlu süreçte ayrılması, yaptığı açıklamadan dolayı biz üzdü. Tabi ki partilerde taşlar yerlerine oturacak. Bir zaman gerekli. Biz daha 6 yıllık bir partiyiz. Henüz daha oluşumumuzu tamamlamadık dersek, yalan olmaz. Burada ayrılanlara baktığımız zaman kimisi bir başka parti ile birlik yaptığımız için ayrıldı. Kimisi farklı, ben belediye başkanı olacağım, büyükşehir belediye başkanı olacağım amacıyla gelmiş. Biz burada Türkiye’nin geleceğiyle ilgili bir idare şeklini kamuoyuna sunduk. Bence ilerleyen zamanlarda halkımız bunu daha iyi değerlendirecek. Bize bakış açılarının değişeceğini umuyorum. Umudumuzu kesmedik” dedi.

“DAHA DİKKATLİ AÇIKLAMA YAPMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ”

Aktaş, istifa sırasında kullanılan kelimelerin üzücü olduğunu belirterek, “İstifa olabilen şeyler, herkesin fikri farklı olabilir ancak kurucu ilçe başkanımızın bu şekilde ağır ifadeler kullanması yaraladı bizi. İstifaya gayet saygı duyuyoruz. Başka arkadaşlarımız da çıkabilir, bunun yerine yeniler de gelebilir. Ama kurucu bir arkadaşımızın sıfatıyla daha dikkatli açıklama yapması gerektiğine inanıyoruz. Belediye meclis üyeliğinden bir istifa söz konusu olmadığını biliyorum. Sadece partiden istifa etti. Herhalde bağımsız olarak devam ediyordur ya da başka partiye geçecektir” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

ahmet-yılmaz-iyi-parti-istifa

Editör: Servet GÖKÇEK