Rahmetli Şerafettin Tunç’un anısına tefrişatı ve tadilatı yapılan Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi Çocuk Poliklinik Yeni Hizmet Binasının ve Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyaliz ve acil bekleme alanlarının açılışı yapıldı.

HABER: ASLI AKIŞ

KAMERA: OĞUZHAN EKE

Açılışa, Bolu Vali Erkan Kılıç, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, İl Sağlık Mmüdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol,  kurum müdürleri, siyasi parti il başkanları, bağışçı Nurullah Tunç, ve İl Protokolü katılım sağladı.

Almanya'da yaşayan Bolulu Tunç kardeşlerin bağışlarıyla yapılan çocuk polikliniği protokolün katılımıyla dualarla açıldı.

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı incelemede Bolu İzzet Baysal Kadın Doğum Hastanesi Çocuk Polikliniği binasının artık kullanılamaz hale geldiğini tespit etti. Bu tespit sonrası destekçilerin katkılarıyla,  İl Sağlık Müdürlüğü çocuk poliklinikleri için yer ararken konuyu Almanya'da yaşayan Bolulu Tunç kardeşlere iletti. Nuri ve Abdullah Tunç hemen gerekli bilgileri alarak yardımda bulunacaklarını söylediler.

Bunun üzerine Kadın Doğum Hastanesi arka tarafında bulunan ve uzun süredir kullanılmayan 112 binasının baştan sona yenilenerek Çocuk Polikliniği haline dönüştürülmesine karar verildi.

Tunç kardeşlerin destekleriyle 15 Ocak tarihinde yapımına başlanan ve 1 milyon liraya mal olan Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi Hacı Şerafettin Tunç Çocuk Poliklinikleri protokolün katılımıyla dualarla açıldı.

Açılış öncesinde bağışçı Nurullah Tunç’a teşekkür plaketi verildi.

DEMİRKOL, TEŞEKKÜR ETTİ

Açılışta konuşan Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol; “Bugün hizmete açılmış oluyor. Ben kendilerine bu büyük bağış için çok teşekkür ediyorum. Kıymetli katılımlarınız nedeniyle hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“YARDIMLAR YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bağışçı Nurullah Tunç, yardımlar yapmaya devam edeceklerini belirterek; “Bu hayrımızı biz Allah’ın rızkını kazanmak için yaptık. Dinimiz gereği aslında bir elin verdiğini öbür el görmemesi gereği var ama arkadaşlarımız teşvik amaçlı olduğu için dediler. Diğer iş adamları, abilerimiz, kardeşlerimiz olsun. Onlarda duyar. Daha güzel, beraber büyük projelere imzalar atarız diye bu şekilde gerçekleşti açılış” şeklinde konuştu.

“BİR EVLAT OLARAK BABASININ ADINA BU HAYIR HİZMETİNİ YAPTI”

Bolu Valisi Erkan Kılıç, vatandaşların hizmetine sunulan Hacı Şerafettin Tunç Çocuk Polikliniği ile Diyaliz Birimi ve Acil Servis Bekleme Alanı'nın tefrişatını ve tadilatını karşılayan Bolulu Hayırsever İş İnsanları Nurullah Tunç, Abdullah Tunç ve ailelerine teşekkür etti. Kılıç; “Bolulu olup Bolu’yu unutmayan kültürümüzden kopmayan Nurullah bey ve kardeşiyle beraber babaları için, babalarının hayrına burada atıl durumda bulunan bir tesisin bakım-onarımını yaptırarak, Bolulu hemşerilerinin hizmetine sunmuş oldular. Kendilerini yürekten tebrik ediyorum. Babanın ne demek olduğunu yapmış olduğu bu hayırla ortaya koymuş oldu. Bir evlat olarak babasının adına bu hayır hizmetini yapmış oldu. İnşallah buradaki dualarla alınan sevaplarla babası da inşallah öteki dünyada karşılığını görecektir inşallah. Biz öyle inanıyoruz.” Dedi.

“ÇOK GÜZEL SAĞLIK TESİSLERİ YAPILDI”

Devletin birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok büyük yatırımlar yaptığını belirten Vali Kılıç, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle bu konuda Sağlık Bakanlığımız yıllarca büyük bir gayret içerisinde oldular. Ülkemizin dört bir tarafında çok güzel tesisler, sağlık tesisi yapıldı. Bolu’da bunlardan biri. Bunu her tarafta görüyoruz. Aynı zamanda içerisinde çok nitelikli sağlık personeli, son model sağlık ekipmanları ve cihazlarını hep görüyoruz. Bunları ülkemiz adına gerçekten gurur duyuyoruz. Yurt dışına çıktığımızda da ülkemizin sağlık alanında ne kadar ileri seviyede olduğunu gerçekten görüyoruz. Covid’den biliyorsunuz bir sürü sıkıntılar yaşadı dünya ama ülkemizde sağlık personelimiz ve devlet büyüklerinin gerçekten bu alana özellikle yapmış oldukları yatırımlar, destekler sonucunda sağlık alanındaki tesislerimiz sayesinde biz bu sıkıntıyı daha kolay atlattık” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim