(HABER: ASLI AKIŞ ) - Cumhuriyet Halk Partisi Kıbrıscık İl Genel Meclisi Üyesi Alaattin Karadoğan, CHP’den Kıbrıscık Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Karadoğan; “İnsanımızı, Kıbrıscık’ı ve Köroğlu’nu yaşatmak adına yola çıktım” dedi.

Kıbrıscık Belediyesi Parkındaki açıklamaya CHP Bolu İL Başkanı Tahsin Mert Karagöz, Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Güldane Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi Mengen İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp beşli ve partililer katılım sağladı.

31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Kıbrıscık Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Karadoğan, Kıbrıscık ilçesinin sorunlarını ve potansiyelini vurgulayarak bir dizi konuya değindi. İlçenin nüfusunun azalması, sağlık hizmetlerinin yetersizleşmesi, cezaevi ve adliye gibi kurumların kapanması noktasında konuşan Alaattin Karadoğan, üretim alanlarının sınırlı olmasını politik bakışa ve aydın insanlara darbe olarak değerlendirdi.

“KIBRISCIK HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİLDİR”

CHP Kıbrıscık İl Genel Meclisi Üyesi Alaattin Karadoğan, Kıbrıscık ilçesinin 2 Nisan 1958'de ilçe statüsü kazanmasına rağmen hak ettiği gelişmeyi göremediğine dikkat çekerek; “2 Nisan 1958’de ilçe olan Kıbrıscık hak ettiği yerde değildir. Devletin 65 yıllık ilçeye neden sırtını döndüğünü tahmin etmek zorda değil. Bugün genel nüfusu 4 binlere düşmüşse, 6 doktor 8 hemşireli devlet hastanesi sağlık ocağına dönmüşse, cezaevi taşınmış, adliyesi kapanmışsa açıkça cezalandırılmış olmuyor mu? Üretim alanında küçük bir atölye, kooperatif, fabrika var mıdır? Bunun nedeni politik bakış değil midir? Aydın insanlara vurulan darbe değil midir?” şeklinde konuştu.

“İLÇEMİZ YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR”

İlçenin 22 köy ve 4 mahalleden oluştuğunu belirten Karadoğan, geçmişte küçükbaş hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bir merkez olan ilçenin tarım ve hayvancılık üretimine destek verilmediği için göçün hızlandığını ifade ederek; “22 köy 4 mahalleden oluşan ilçemiz bugünlerde yaşam mücadelesi veriyor. 1930 ila 35 arası Kaza-i Kıbrıs, 35 bin nüfusu ile küçükbaş hayvancılık ile ilimizde merkez durumundaydı. Bitmek üzere olan ormanlarımız, tarıma elverişli olmayan toprağımız, hayvancılık üretiminin destek görmemesi göçü hızlandıran değerlerdir” dedi.

“23 YILDIR AKP YÖNETİMİ BİZİMLE DALGA GEÇİYOR”

Alaattin Karadoğan, 23 yıldır Türkiye'yi yöneten AK Parti hükümetinin ilçeye yeterince destek vermediğini ve özellikle çevre yolu inşaatının tamamlanmadığını vurgulayarak; “23 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP yönetimi bizimle dalga geçer gibi size çevre yolu yapıyoruz dediler. 2 km kala yolu kısaltıyoruz dediler, doğaya tahribat vermekten başka hiçbir işe yaramadı. Bolu’dan Ankara’ya gitmek isteyen misafir ilçe merkezimize giremiyor. Oysa 15-20 sayıdaki esnafımızın neler çektiğini hepimiz biliyoruz. Merkezde ve köylerimizde 70’lı yıllarda 60 bin olan küçükbaş hayvan üretimi bugünlerde 6 bin civarına düşmüştür. Son iki yılda küçükbaş hayvancılık yapan 15 kişi sahadan çekilmiştir. Hemen yanı başımızda bulunan Seben ilçesi, doğalgaz depolama alanının açılışını geçen ay yaptılar. Bizimde altyapı çalışmalarımıza bugünden başlamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“TURİZM VARLIĞIMIZLA NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR”

İlçenin doğal güzellikleri, tarihi birikimi, kültürel değerleri ve turizm potansiyeline dikkat çeken Karadoğan, “Antik çağlardan gelen tarihe geçmiş kültürel birikim, ilimize yön veren folklörümüz, turizm varlığımızla ne kadar övünsek azdır. Doğaya gereken saygıyı gösterelim, çevreyi kirletmeyelim. Dağına, bayırına, çayırına, yaylasına, deresine sahip çıkalım. Ormanlar bizim, ormanlar gelecekte torunlarımıza, çocuklarımıza bırakacağımız akciğerlerdir” diye konuştu.

“MÜCADELEMİZ SONSUZA KADAR DEVAM EDECEK”

Dörtdivan ilçesinin su kaynaklarını Kıbrıscık'a çekme girişimlerine karşı il genel meclisi üyeleriyle birlikte mücadele ettiklerini paylaşan Karadoğan; “Dörtdivan ilçesi geçen ay Markuşka deresi kurudu diye, bizim Köroğlu’nun arka tarafından suyun akarıda bizim bakarı da bizim diyerek ilçe merkezinin suyuna çökmek istediler. Ama il genel meclisi üyesi arkadaşlarımızla birlikte gereken tepkiyi gösterdik. Şuan belli aşamalardan geçmek üzere ama mücadelemiz sonsuza kadar devam edecek” açıklamasında bulundu.

“AKP KIBRISCIK’A SIRTINI DÖNMÜŞTÜR”  

Karadoğan, Kıbrıscık'ın kurumlarının AK Parti hükümeti tarafından kapatıldığını ve ilçenin bu süreçte yeterince destek alamadığını da ileri sürerek; “23 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP Kıbrıscık’a sırtını dönmüştür. Daha önce AKP’li bir belediye olmasına rağmen Kıbrıscık’taki kurumlar tek tek gitmiştir. Hani iktidar buraya bir fayda sağlayacaktı, bir yatırım yapacaktı. Hiç unutmadan söyleyeyim, Emin Tekemen’in, Bolu Belediyesi’nin başarısıdır” dedi.

“KURUMLARIMIZ KAPANIYOR”

Bolu Belediyesi'nin kompost tesisi örneğini vererek, Kıbrıscık'ın da benzer yatırımlara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak; “Kompost tesisi için hepsine teşekkür ederim. Burada 100 aile evine ekmek götürüyor. Hani devletin bir tane yatırımı. Kurumlar kapanıyor, kurumlarımız tek tek gidiyor.” diye konuştu.

NEDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Karadoğan, Kıbrıscık'ı ve ilçenin kültürel değerlerini yaşatmak için adaylığını açıkladığını ve geçmişteki devrimcileri selamlayarak mücadelesine devam edeceğini belirterek; “ İnsanımızı yaşatmak için, Kıbrıscık’ı yaşatmak adına, Köroğlu’nu yaşatmak adına yola çıktım.  Pir Sultan Abdallar, Şeyh Bedrettin, Karacaoğlan, Aşık Veysel, Yiğit Köroğlu’na selam olsun. Tutuklu gazetecilere, gezi direnişi tutsaklarına, Can Atalay’a, bütün devrimcilere Köroğlu’ndan en içten selamlar, saygılar sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Servet GÖKÇEK