Bolu Merkez Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Recep Hoşcan, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelindeki İmam Hatip Liseleri arasında düzenlediği İyi Örnekler Proje Yarışması’nda  “Kariyerine Işık Tut” projesi ile 2’inci olduklarını söyledi.

Haber: Aslı Akış

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bolu Altındağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile imzalanan proje protokolü kapsamında, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından, Fen ve Sosyal Bilimler alanlarında teorik ve uygulamalı çalışmalar yapan Bolu Altındağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin başarılı öğrencilerine, meslek seçimi ve kariyerleri konusunda destek verildi.

10 ve 11’inci sınıflardan mülakatla seçilen başarılı öğrenciler, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde misafir öğrenci olarak, akademisyenlerin rehberliğinde, üniversite öğrencileri ile teorik ve uygulamalı eğitimlere katılma fırsatı yakaladılar.

BAİBÜ’de Kariyer Günleri kapsamında düzenlenen çok sayıda etkinliğe katılarak, meslekleri tanıma, meslek seçimi, kariyer ve benzeri konularda bilgi edindiler. BAİBÜ’de faaliyet gösteren öğrenci toplulukları ile çalışmalar yaptılar. Bilgisayar laboratuvarları ve kütüphaneden faydalandılar.

“SEVİNDİK VE GURURLANDIK”

Bolu Merkez Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Recep Hoşcan, dereceye girmekten dolayı gurur duyduklarını belirterek; “Milli Eğitim Bakanlığımız Din Öğretim Genel Müdürlüğümüz İmam Hatip Liseler arasında iyi örnekler proje yarışmasında açmıştı. Projeye bizde katıldık. 380 İmam Hatip Lisesi arasında ilk 50’ye girdik. Daha sonra da projemiz ilk 3’e girdi. Geçtiğimiz 17 Ekim tarihinde İstanbul’da yapılan bir ödül töreninde de projemiz Türkiye’de 2’inci olduğunu öğrendik. Gerçekten çok sevindik ve çok gururlandık Bolu’muz adına, bölgemiz adına ve İmam Hatip Liseleri adına” şeklinde konuştu.

“GÜZEL BİR İVME YAKALADIK”

Recep Hoşcan, projeye ilişkin bilgiler vererek; “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitemiz, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisemiz üç paydaşıyla birlikte 10’ncu ve 11’inci sınıflar arasında anket sonuçlarına göre seçerek üniversitede bir gün eğitime katılmalarını sağladık bu protokol neticesinde. Böylece öğrencilerimizin ileride hangi fakültelerde okumaları ve hangi bölümde okumaları konusunda karar vermelerinde güzel bir ivme yakaladık. Bu proje sayesinde birçok öğrencimiz bizzat üniversitede derslere katılmak suretiyle fakülteler hakkında bilgi sahibi oldu. Bunlardan da gerçekten güzel örnekler çıktı. Dolayısıyla böyle bir projeyi ilimizde üniversitemizde yapmış olmamızdan dolayı da gerçekten okulumuza ve çevremize güzel değerler kazandırmış olduk” ifadelerini kullandı.

HEDEFİ BELİRLEMEK ÖNEMLİ

Projeye katılan bir öğrenciyi de örnek gösteren okul Müdürü Recep Hoşcan, “Projeye her yıl ortalama 50 civarında öğrencimizi kattık. Şuanda proje ortaklarımızla protokolümüzü yenileyerek önümüzdeki yıllarda da üniversitemizle bu projeyi devam ettirmek istiyoruz. Proje kapsamında öğrencilerimizi pandemi öncesinde üniversiteye gönderdiğimizde fakültelerde derslere katıldıktan sonra bir öğrencimizin hayali ve hedefi Tıp da okumaktı. Okulumuz proje okulu olduğu için böyle hedefli çok öğrencimiz var. Diyor ki öğrencimiz, “katıldığım bu eğitimde ne zaman ki kadavraya elimi sürdüm, ben bu işi yapamayacağım dedim ve ondan sonra Diş Hekimliğini amaçladım. ”dedi. Şuanda öğrencimiz Diş Hekimliği 2’nci sınıfta okumaktadır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim