(HABER: EBRU BUKET EKE) - Kış aylarında yapılması en çok sevilen keyiflerden biri de kestane keyfi. Ancak bu sene az bulunuyor, fiyatı da cep yakıyor.

Havalar soğumaya başladı. Vatandaşlar da soğuk kış akşamlarında sobanın üstünde kavurarak ya da fırında pişirerek kestane yemenin hayalini kurmaya başladı. Ancak umduklarını bulamadılar. Bolu Pazarında sadece bir tezgahta kestane vardı. Sebep olarak ise hasadın henüz yeni başlamış olması bununla birlikte de Kastamonu’da kestane toplamaya getirilen sınırlama gösterildi. Kastamonu’da Orman Bölge Müdürlüğüne ücret ödemeyen, kestane toplayamıyor. Haliyle toplama azalınca, çevre illere de kestane ulaşamıyor. Bununla birlikte ilimize genel olarak Düzce’den kestane geliyor, Düzce’de de bu sene kestanenin az olduğu belirtiliyor.

Kestanenin fiyatı da el yakıyor. Kilosu 150 ila 200 lira arasında değişiyor. Az olmasına rağmen verimin yüksek olduğunu belirten satıcılar, fiyatlarda düşüş beklemiyor. Pahalı gelse de kestane, kış akşamlarında sofraları süsleyecek gibi duruyor…

Editör: Ebru Buket EKE