Enflasyonun aşırı yükselmesiyle birlikte kira zammında bakılan TÜFE'deki artış kiraları yükseltmişti. Bunun dışında bazı ev sahipleri ve emlakçılar yüksek zam isteyerek ya da türlü bahanelerle kiracılarını tahliye ettirip evlerini yüksekten kiraya vererek bölgelerindeki konut fiyatlarını yükselttiler. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hazırlanan konut çalışmalarını ve kira zamlarındaki yeni formül üzerinde çalıştıklarını anlattı.

“Uygun ödeme şartlarıyla satılacak”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, vatandaşın kendi evini yapabilmesi için büyükşehirlerde altyapılı arsa satışına başlayacaklarını açıkladı. Şehrin gelişim çeperlerinde, Hazine’ye ait arsalar uygun ödeme şartlarıyla satılacak.

Konut fiyatlarında ve kiralarda yaşanan fahiş artışlara karşı ilgili bakanlıklar yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Bir yandan sosyal konut üretiminde gaza basılırken bir yandan da farklı modeller geliştiriliyor. Bu modellerden biri de altyapılı Arsa satışı olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kendi evini yapmak isteyen vatandaş için, şehrin gelişim çeperlerindeki Hazine arazilerinin uygun ödeme koşullarında satışa çıkacağını açıkladı.

“Vatandaşı çaresiz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız”

Konut fiyatlarındaki artışa değinen Bakan Kurum, pandemi ile tüm dünyada tedarik zincirinin bozulduğunu ve bu durumun birçok sektörü etkilediğini söyledi. Bu süreçte tüm sektörlere destek olacak çalışmalar yapıldığını belirten Bakan Kurum, “Vatandaşı çaresiz bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Sahada vatandaşın sorunlarını dinliyor, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hızla çalışma yapıyoruz. Gelinen noktada ülkemizde 2 yıl önce konut fazlası var tartışması vardı. O gün düzenlenen kampanya ile rekor satışlar yapıldı. Bugün de yine konut ihtiyacı olan vatandaş için bir ay önce yeni bir paket açıklandı. Kredi faizleri düşürüldü. Gündemimizde yeni çalışmalar da var. Hazine ve Maliye Bakanlığımızla, belediyelerimizle vatandaşın konut almasını kolaylaştıracak, yeni arzın piyasaya çıkmasını sağlayacak adımlar atacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim