AHMET İSHAK GÜLEN

Sosyal ağların Türkiye ve dünyada önemli yer almasından sonra, sıkı sık duyduğumuz “Klavye Delikanlısı” ne demek merak ediyorum? İnterneti sadece sosyal ağlarda dolaşmak yerine araştırma yapmak için de kullanılabileceğini hatırlatmak için bir araştırma yaptım ve sonuçlarını okuyabilenler için paylaşmak istedim.

Klavye:

Tuş takımı ya da klavye bilgisayarın en önemli giriş ögesidir. Üzerinde harfler, rakamlar, işaretler ve bazı işlevleri bulunan tuşlar vardır

Delikanlı:

  1. Çocukluk döneminden çıkmış genç erkek.
  2. Genç erkeklere seslenme sözü olarak kullanılır.

Klavye Delikanlısı “ekşisözlük”

Bilgisayar başında aslan kesilip; asan, kesen, döven bireye online ortamlarda verilen isim. "adres ver" "bittin olum sen" benzeri birçok anahtar kelimenin dilimize girmesinin nedenidir.

Klavye Delikanlıları “puhutv”

Komedi ve Gençlik türünde dizi, Rasim Öztekin, Uraz Kaygılaroğlu, Vildan Atasever, Kaan Yıldırım, Ali Barkın, Selen Seyven, Seray Sever, Sinan Çalışkanoğlu gibi isimlerden oluşan güçlü bir kadronun 8 bölümlük internet platformu dizisi

Genel kültürü düşük insanların bilgi dağarcığını genişlettikten sonra, gelelim asıl merak konuma.

Son yıllarda tüm Türkiye’de hızla artan internet sitesi “Sözde Haber Sitesi” ve içeriklerindeki olumlu ya da olumsuz bilgilere verilen tepkiler ve bu tepkiler verilirken sürekli söylenen; “Klavye Delikanlılığı” sıfatına.

Şimdi merak ediyorum; sizler tepkinizi verirken “Klavye Delikanlılığı” yapmıyor musunuz?

Diğer illerin haber sitelerini de takip eden biri olarak Bolu’da habercilik yapan Televizyon, Gazete ve İnternet sitesi yayıncılarına saygım her geçen gün yükselmeye devam ediyor.

Takip ettiğim yayın kuruluşlarından etik kurallar dışına çıkanları takip etmeyerek kendimce ambargomu oluşturduğum gibi aynı saygılı davranışı Bolu Basınına “Klavye Delikanlısı” yakışıksızlığını yapan kişilerden de bekliyorum.

 

Editör: TE Bilisim