Bolu Ticaret İl Müdürlüğü, Kooperatifler Kanununa tabi Kooperatif ve Üst Kuruluşlarının Olağan Genel Kurul toplantılarının 31.10.2020 tarihine kadar ertelendiğini duyurdu.

Haber: Aslı Akış

Ticaret Bakanlığı, covid-19 salgın hastalığının yayılmasını engellemek amacıyla Kooperatifler Kanununa tabi Kooperatif ve Üst Kuruluşlarının Olağan Genel Kurul toplantılarının ertelendiğini Bolu Ticaret İl Müdürlüğünce duyurdu.  Ertelenen Kooperatif genel kurulları ise 31.10.2020 tarihinden itibaren yapılacak.

Bolu Ticaret İl Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Ticaret Bakanlığınca, Koronavirüs (Covid-l()) Salgınının yayılım hızının arttığı bugünlerde, virüsün yayılmasının engellenmesi, vatandaşlarımızın korunması, kooperatif ortakları için riski en aza indirmek ve ortaya çıkabilecek zararların önüne geçmek amacıyla, 7244 sayılı Kanunun 2’nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi uyarınca Kooperatifler Kanununa tabi Kooperatif ve Üst Kuruluşlarının Olağan Genel Kurul toplantıları 31.10.2020 tarihine kadar ertelenmiştir.

GENEL KURULLAR ERTELEME SÜRESİ SONRASINDA YAPILACAK

Ertelenen genel kurul toplantıları, 31.10.2020 tarihinden itibaren üç ay içinde yapılacak olup, mevcut organların görev, yetki ve sorumlulukları erteleme süresi sonrasında yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim