Köroğlu İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından sokak hayvanları için kedi ve kuş yuvaları yapıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Biriminin ‘Canlıları Seviyorum Projesi’ desteği ile yapılan kedi ve kuş evleri BOLHAYKO (Bolu Hayvanları Koruma Derneği ) ile birlikte hayvanseverlere dağıtıldı.

Yaklaşık yüz kadar olan kulübeler tamamen geri dönüşüm malzemelerinden imal edildi. Atık ahşaplar, atık malzemeler ile yapılan kulübelere öğrenciler kendi isimlerini verdi. Öğrenciler yaptıkları çalışma ile çok mutlu olduklarını ifade ederken okul müdürü Şerafettin Tarım “ Biz Köroğlu İlköğretim Okulu olarak geri dönüşüm malzemelerini çevremizdeki atıkları değerlendirerek sokak hayvanlarına sıcak bir yuva olmak amacıyla bir çalışma yaptık. İnşallah Türkiye genelindeki bu projede bizim de katkımız olursa kendimizi mutlu hissedeceğiz. “ dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Arge personeli Ferda Kök ise “ Öğrencilerde hayvan sevgisini yerleştirmek ve bu bilinçle yetişmelerini sağlamak amacıyla geri dönüşüm malzemelerini de kullanarak sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar yapıldı. Kuş evleri ve kedi evleri yapıldı bunları da gerekli yerlere bıraktık” dedi.

Projede emeği geçen öğretmenler, Sibel Dalman, Sezen Saldıroğlu, Aysun Sözkesen, Dilek Coşkun, Esengül Acar, Hakan Hoşgör ve müdür yardımcısı Bilal Bahşi ile birlikte öğrenciler tarafından BOLHAYKO (Bolu Hayvanları Koruma Derneği) başkanı, yönetimi ve hayvanseverlere kedi ve kuş yuvaları dağıtıldı.

 

Editör: TE Bilisim