Köroğlu Sürücü Kursu, her yıl Dünya’dan ve Türkiye’den on binlerce kişinin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesini ziyaret ederek, tarihe tanıklık etti.

Haber: Oğuzhan Eke

Nevşehir il sınırları içerisinde yer alan Kapadokya bölgesi, bünyesinde barındırdığı tarihle, Dünya’nın en önemli turizm alanlarının başında geliyor. Peri bacaları, yer altı şehirleri, mağaraları ve hikâyeleri ile hem din tarihinin hem de insanlık tarihinin en önemli anlarından izleri barındırıyor.

Köroğlu Sürücü Kursu da eğitimler sonrasında direksiyon eğitmenleri ve kurum çalışanlarıyla beraber bölgeyi ziyaret etti. Jolly Tur Bolu Acentası ve tur rehberi Fırat Oktar’ın yönlendirmesinde gerçekleşen turda ilk olarak Aksaray’da bulunan Ihlara Vadisi ve vadi içerisindeki tarihi dini yapılar incelendi.

Seyahat, Tuz Gölü’ne yapılan ziyaretle başladı. 2 gün boyunca katılımcılar, Kapadokya bölgesinde bulunan; Göreme, Ürgüp, Ortahisar, Uçhisar, Avonos, Paşabağı gibi alanlarda Anadolu ve din tarihlerini detaylı şekilde incelenme fırsatı buldu.

Tur boyunca Hasan Dağı’nın tarihi, peri bacalarının oluşumu, mağaralardaki yaşantılar, Hristiyanlık yaşantısının ilk örnekleri, Selçuklu Devleti’nin bölgedeki tarihi gibi konular ele alındı. Kaymaklı Yeraltı Şehri, derinliği ve içerisindeki insanlık tarihine ait izlerle dikkat çekti.

Program, Nevşehir’de bulunan Hacıbektaş-ı Veli dergahının ziyaretiyle sona erdi.

 

Editör: TE Bilisim