Bolu’da, KOSGEB’den kredi desteği alan Neşe Alagöz ve Fatih Gündüz, Endüstriyel Çamaşır Yıkama alanında “Alagün Temizlik” işletmesini kurarak, günlük 6 ton yıkama kapasitesi ile Bolu dışında Karadeniz Bölgesi’ne de hizmet veriyor. 2016 yılından bu yana faaliyet gösteren işletme, hem bolu ekonomisine hem de sanayisine büyük katkı sunarak 22 kişiye istihdam sağlıyor.

Özel Haber: Aslı Akış

Bolu’da kendi işini kurmak isteyen Kadın Girişimci Neşe Alagöz KOSGEB’in girişimcilik eğitimine katıldı. Girişimcilik eğitimi sertifikasının ardından iş ortağı Fatih Gündüz ile birlikte Endüstriyel Çamaşır Yıkama işletmesi kurmaya karar verdi. Alagöz ve ortağı Gündüz, 2016 yılında KOSGEB’in kira yardımı, ofis ekipman ve kredi desteği ile  “Alagün Temizlik’ işletmesini faaliyete geçirdi.

Genç ve girişimci profesyonel yönetim anlayışı ile kalitesini müşterilerine sunarak temel hedef oluşturan “Alagün Temizlik”, otelcilik sektörü başta olmak üzere Devremülk, Rezidans, Termal Kasaba, SPA Merkezi, Yurtlar, Restoran, Spor Salonları, Organizasyon firmaları gibi birçok alana endüstriyel çamaşır yıkama hizmeti veriyor.

Alagün Temizlik işletme sahibi Neşe Alagöz, işletmenin kurulma sürecini anlatarak, girişimci ruhu taşıyan herkese tavsiyelerde bulundu.

“KOSGEB GİRİŞİMCİ EĞİTİMİ ALDIM”

KOSGEB’den aldığı kadın girişimciler eğitimi sonrasında iş ortağı ile Endüstriyel Çamaşır Yıkama işletmesi kurmaya karar veren Kadın Girişimci Neşe Alagöz;  “Ben ilk olarak KOSGEB kursuna gittim. KOSGEB kursunda kadın girişimciler ile ilgili çok ciddi eğitimler aldık. O eğitimler ile birlikte gerçekten bir şeyler yapabilir miyim diye düşündüm. O dönemde ailece görüştüğümüz arkadaşımız ile bir şeyler yapmak istedik. Daha sonra bazı büyüklerimizin teşvikiyle böyle bir sektöre girmeye karar verdik” şeklinde konuştu.

“KALİTELİ HİZMET SUNMAYI SAĞLIYORUZ”

Bolu ve çevre illerde çamaşır yıkama ihtiyacı olan işletmelere hizmet veren ‘Alagün Temizlik’ işletme sahibi Neşe Alagöz; “Firmamız 2016 yılında faaliyete geçti. Bu şekilde büyüyeceğimizi bilmiyorduk. Bolunun turizm şehri olması yavaş yavaş büyümesi bu anlamda öncü oldu. Bu işe başlayınca tabi ulaşım ağını da geniş tuttuk. Çevre illerden de oteller ile bağlantıya geçtik. Şimdi emekliyoruz inşallah yürümeye başlayacağız. 4. yılımız bitti 5. senemize girdik. Burada daha çok bayanlar çalışıyor. Çamaşır yıkama ihtiyacı olan tüm işletmelerin gidip çamaşırlarını alıyoruz özel araçlar ile getiriyoruz sonra el değmeden makinelere giriyor; yıkanıyor, kurutuluyor, ütüleniyor, katlanıyor ve son aşama paketleniyor. Daha steril ortamda bizden hizmet alan işletmelere kaliteli hizmet sunmayı sağlıyoruz” dedi.

“GİRİŞİMCİ RUHU TAŞIYAN HERKES HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİREBİLİR”

Neşe Alagöz, girişimci ruhu taşıyan herkese bir tavsiyede bulunarak; “Girişimci olmak insana mutluluk veriyor. Bir çok insana aynı zamanda sizinle birlikte çalışma imkanı sağlıyor. Tabi biraz zor, meşakkatli bir süreç. Ayakta kalmak için stresli dönemler geçirdiğinizi de oluyor. Nihayetinde sonucu güzel olsun diye düşünüyorum. Girişimci ruhu taşıyan insanlar çekinmesinler. KOSGEB’den faydalansınlar, yardım alsınlar. KOSGEB’den biz kira yardımı dışında ofis ekipman anlamında destek aldık. Birde hibe desteğinden faydalandık. KOSGEB bize sağlayabileceği maksimum desteği sağladı. Varlığını bilmek bile yetiyor. Kadın girişimcilere ya da içinde girişimci ruhu taşıyan herkese diyorum ki; bir şey hayal ediyorlarsa gerçekleştirmek için en azından bir adım atsınlar. Planları var ise KOSGEB’e gidip fikir alabilirler. Kafalarında kalmasın hayata geçirmek için bir adım atabilir herkes” ifadelerini kullandı.

“KADIN GİRİŞİMCİ ADAYLARINA FARKINDALIK OLUŞTURDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, Neşe Alagöz gibi hayalleri olan kadın girişimcileri desteklemek istediklerini ve KOSGEB’e beklediklerini vurgulayarak;  “Neşe hanım 2016 yılında KOSGEB’in girişimcilik desteği ile işletmesini kurmuş. Öncesinde küçük sanayi sitesinde burada daha küçük ve daha az sayıda bizden girişimcilik desteği alarak işletmesini kurmuş ve 4 yıl içerisinde zamanla büyütüp bu hale getirmiş. KOSGEB olarak böyle firmaları görmekten büyük memnuniyet, mutluluk duyuyoruz özellikle kadın girişimci olması nedeniyle. Şu an bolu ekonomisine de istihdam olarak ciddi katkı sağlıyor. Örnek olması açısından diğer kadın girişimci adaylarına da güzel bir farkındalık oluşturduğunu düşünüyorum. İnşallah neşe hanım gibi hayallerinin peşinde koşan kadın girişimcilerimizi de desteklemek istiyoruz, bekliyoruz” diye konuştu.

“BOLU EKONOMİSİ VE SANAYİSİNE KATKI SAĞLIYORUZ”          

‘Alagün Temizlik’ işletme sahiplerinden Fatih Gündüz ise önümüzdeki 1,5 yıl içerisinde 12 ton yıkama kapasitesine çıkma hedefleri olduğunun altını çizerek; “Her geçen gün gittikçe büyüyen bir firmayız. Neşe hanım ile beraber planlı bir şekilde ivme kazanıyoruz. Adımlarımızı atarken makine yatırımı yaparken makine almak için değil de müşterinin talepleri, ihtiyaçları doğrultusunda projelerimizi geliştirerekten büyüme hedefimiz var. Yaklaşık 6 aydır Bolu organize sanayi sitesinde faaliyet gösteriyoruz. Daha önceden küçük sanayi sitesindeydik. Şu an için 6 Ton yıkama kapasitemiz var. Önümüzdeki 1,5 yıl içerisinde 12 ton kapasitesine çıkma hedefimiz var. Bununla ilgili çalışmalarımıza başladık. İnşallah hem bolu ekonomisine hem sanayisine hem de daha fazla kişiye ekmek verme niyetinde olan bir firma olarak daha başarılı olacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim