Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan, Bolu’da Arıcılık desteklemeleri kapsamında toplam, 245 üreticiye, 240 bin TL destekleme ödemesi yapıldığını söyledi. Arıcıların kovan başına 15 lira destekleme aldığını ifade etti.  

Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan, Arıcılık desteklemeleri hakkında yaptığı açıklamada; “Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliğinin 2019 yılı arıcılık desteklemeleri kapsamında arıcı sayımız 245 adettir. Toplam 16 bin arı mevcuduna karşılık arıcılarımıza Bolu kapsamında ödenen toplam destek miktarı 240 bin TL civarındadır. Arıcılarımız bu desteklerle hem bahar aylarında şeker desteği almaları, hem de birliğe olan aidat borçlarını ödemeleri kapsamında bir destek yapılmıştır. Bakanlığımıza, destekleri zamanında ödedikleri için çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

İsmail Ünalan, yapılan desteklemeler ile bu yıl arıcıların iyi bir yıl geçireceklerinin altını çizerek; “Desteklerle birlikte, arıcılarımızın kendi imkanları ile ilkbaharın ve cemrelerin düşmesi ile arıların bakımlarının ve beslenmeleri başlamıştır. Dolayısıyla bu desteklerin arıcılarımızın hem şeker desteği, hem arı keki desteği, hem de ilaç desteği olmak şartıyla arıların bakımlarını sağlamaları noktasında büyük bir katkı sağlamıştır. Arıcılarımıza bu yılın da iyi gitmesi ile birlikte bu destekler ilaç gibi olmuştur. Bu desteklemelerin çoğaltılmasını da talep ediyoruz ama imkanlar ölçüsünde verilen destekler bu olduğu için de teşekkür ediyoruz. Arıcılarımız inşallah bu sene bu desteklemeler vasıtasıyla, biraz da kendi imkanlarının da katkısıyla, baharın erken de gelmesi ile iyi bir yıl geçireceklerini tahmin ediyorum. Bu sene yıl erken geliyor, balın da erken gelmesi söz konusu, arıcılarımızın bu mevsimsel değişikliklere de karşı kendini hazır hale getirmesi gerekiyor. İnşallah bu sene bu uyarılarımızı dikkate almak suretiyle arıcılarımızın istenilen düzeyde ürün almalarını, bereketli bir yıl geçirmeleri ve bol kazanç sağlamalarını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim