Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2022-2023 yılı eğitim faaliyetleri çerçevesinde yeni tarımsal teknolojilerin çiftçilere ulaştırılmasını sağlamak, tarımsal destekler, özel idare destekli projeler, hayvancılık, tarımda iş güvenliği ve güvenli traktör kullanımı, TARSİM, , tarafından düzenlenen eğitimler ve köyde ikamet eden çiftçilerin talep ettiği diğer tarımsal konularda çiftçileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenen eğitim ve bilgilendirme toplantıları başladı.

11 Ekim 2022 Salı günü itibariyle Afşar Köyü ile start alan ve 8 Mart 2023 itibariyle sona erecek eğitim faaliyetinin ilk gününde İl Müdür Yardımcısı Hasan Taş ve teknik personel köy sakinlerini bilgilendirirken üreticilerden gelen sorulara da yanıtlar verdi.

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hayvansal ve bitkisel işletme yoğunlukları göz önünde bulundurularak düzenlenen eğitim ve bilgilendirme toplantılarında İl Müdürlüğünün dahili birimlerini temsilen Şube Müdürleri ve İl Müdür Yardımcıları önderliğinde kurum teknik personel grubu görevlendirildi.

Haftada 2 gün ve 4 köy olmak üzere belirlenen köylere ve muhtarlarınca toplantı talebinde bulunulan köylere teknik personel grupları gönderilerek Bolulu çiftçiler istedikleri her konuda gün içerisinde uygun oldukları zaman diliminde bilgilendirilecektir.

“Bay, bayan üretici ve üretici adaylarımızı bu hizmetten faydalanmaya davet ediyorum”

Konu hakkında açıklama yapan Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat; “Bolu'muzun örnek olduğu ve gelenek haline getirdiği ve geçtiğimiz yıllarda gece eğitimi formatıyla düzenlediğimiz eğitimlerimiz bu dönem güncellenerek köy ahalimizin belirlediği ve uygun gördüğü zaman dilimi içerisinde Köylerimizde Eğitim ve Bilgilendirme Toplantıları” formatında gerçekleştirilecektir. Toplam 87 köyümüzde gerçekleşecek eğitimlerde vatandaşlarımız istediği her konuda arkadaşlarımıza sorularını yöneltebilir, aklına takılan soruları aydınlığa kavuşturabilir. Bay, bayan üretici ve üretici adaylarımızı bu hizmetten faydalanmaya davet ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim