TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Bolu Ticaret Odası, Bolu’nun köylerinde yaşayan kadınların iş hayatına katılmasına katkı sağalmak amacıyla 7 firmayla protokol imzalandı.

 Haber: Oğuzhan Eke

Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen törenle, Bolu’nun köylerinde yaşayan ve daha önce hiçbir iş başvurusunda bulunmamış kadınlar için önemli bir adım atıldı. Sanayide Kadın Eli Projesi kapsamında, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş ve TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce’nin katılımında düzenlenen programda, Bolu’da hizmet veren 7 firmayla protokol yapıldı.

“7 TANE FİRMAMIZLA BUGÜN PROTOKOL YAPACAĞIZ”

Projenin detayını anlatan Başkan Ateş, ilk aşamada köy muhtarlarıyla iletişime geçildiğini ve köylerdeki kadınlara ulaşılacağını belirterek, “Kadınlarımızı iş dünyasına kazandırmak adına bir çalışma başlattık. İlk birinci aşamasında muhtarlarımızla ilgili bir çalışma yapıldı, köylerde. Daha önce müracaat etmemiş, köyde e kendi evinde kalmış, ev işleriyle uğraşan kişileri iş dünyasına ulaştırmak ve üretimde bir rol alması, evine de aş getirmesi noktasında önemli olduğunu ifade ediyoruz. Biz bu nokta bir proje başlattık. 7 tane firmamızla bugün protokol yapacağız.  Bunun devamı gelecek” dedi.

“ÇOK GÜZEL OLACAĞINA İNANIYORUM”

İlerleyen süreçte işe başlayan kadınları, iş yerinde ziyaret edeceğinin altını çizen Kurul Başkanı Yüce, “Sanayicilerimiz, iş insanlarımıza istihdam da destek oluruz diye girdik. İnşallah başarılı oluruz. Hem İŞKUR aracılığıyla hem köy muhtarlarıyla bunu yürütürsek çok daha güzel olacağına inanıyorum ben de. Kadına ne kadar çok destek olursak ailesinde, çocuğuna daha güzel eğitim verecektir. Kadın varsa yarın var. Bu projede bize destek verdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Bundan sonra sizinle birebir görüşeceğiz. Gelip iş yerlerinizi ziyaret edeceğiz. Kadın çalışanlarla birlikte bu projeyi daha iyi yelere getirmek için emek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

İMZALAR ATILDI

Konuşmaların sonrasında TSO Başkanı Türker Ateş ve TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce ile Alsa Brode Ltd.Şti. firma sahibi Savaş Sakarya ve İK Yöneticisi Gülsemin Çelik, Appriva Tekstil İK Yöneticisi Fatma Çelik, İstanbul Teknik İnşaat A.Ş. Fabrika Müdürü Cemil Aytaç, Tansel Elektrik A.Ş. Mali İşler ve İK Yöneticisi Atilla Yılmaz, Tunçay Kontrplak Ltd.Şti. firma sahibi Şura Öztunçay ve Muhasebe Müdürü Mustafa Gedik, Akman Kontrplak firma sahipleri Ziya Akman ve Sena Akman ile Ermak Elektrik Makinaları A.Ş. firma sahibi Bahadır Yüce ve İK Yöneticisi Seren Erdost’un katılımıyla firma işbirliği protokolleri imzalandı.

Firmalarla imzalanan protokol kapsamında Bolu’nun köylerindeki kadınlar iş hayatına katılma şansı bulacak. Kadınların seçilmesi esnasında, köy muhtarları aracılığıyla, daha önce hiç iş başvurusunda bulunmamış, şehir içerisinde sosyal bir yaşantısı bulunmayan kadınlara öncelik verilecek.

Editör: TE Bilisim