Kriz nedir?

Önceden belli olmayan, aniden ortaya çıkan ve yaşandığı ortamda derin değişikliklere neden olan bunalım olarak tanımlanabilir. İnsanın bulunduğu ortamda krizlerin yaşanması olağan bir durumdur fakat kriz yönetimi çok ciddi ve profesyonellik isteyen bir uğraştır. Boluspor futbol takımı haftalardır krizin içinde fakat kriz iyi yönetilemiyor. Acaba play off oynar mı diye umut veren ekip, haftalardır bu görüntüsünden çok uzakta.

Bir futbol takımında krize neler sebep olabilir diye düşünüyorum;

1-Futbolcuların teknik heyetle sorunları olabilir.

2-Futbolcuların ekonomik sıkıntıları olabilir.

3-Teknik heyetin yönetim ile problemleri olabilir.

4-Futbol ekibi ve yönetim kendini dış dünyaya, taraftara, basına, camiaya kapatmış olabilir.

5-Alt yapıya gereken destek sağlanmıyor olabilir

gibi bir sürü madde yazılabilir.

Boluspor'daki krizin sebebinin tek madde ile sınırlı olmadığı da gözlemleniyor ama krizin sağlıklı bir şekilde yönetilemediği aşikar. Haftalardır kötüye giden bir süreç var, sorunlar çözülemiyor.

Sezon başı taraftar ile yaşanan sıkıntılar çözülemedi. Taraftara rağmen başarılı olabilen takım var mı? Ben bilmiyorum, duymadım.

Şehrin, camianın teknik heyete karşı geldiği günden beri tepkisi var. Düşme potasındayken bitime 6 hafta kala teknik heyet görevinden ayrılıyor. Beklenti yeni teknik heyetin üst düzey, kariyerli, takımı ligde tutabilecek, camiayı rahatlatacak potansiyelde olması yönünde. Dünden bugüne konuşulan dedikodu gazetesindeki isimlerden biri takımın başına gelirse şayet geçmiş olsun. Futbolculardan takımı bozduğu, disiplinsiz hareket sergilediği düşünülenler kadro dışı mı kalacak, yeni teknik heyetin ve yönetimin tasarrufu ne yönde olacak?

En önemlisi de bu takım ligde kalabilecek mi, bu dakikadan sonra kriz iyi yönetilebilecek mi?

İlerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

Çok kritik bir süreçteyiz. Son 15 yılın belki de en stresli 6 haftasını yaşayacağız. Yeni bir moda oluştu maalesef; düşelim, yönetim gitsin, teknik heyet gitsin, yeni heyecan gelir beklentisi.

Yönetimler, teknik direktörler gelir, gider. Koskoca kulüp insanların hırsları, çekişmeleri, çekememezlikleri yüzünden niye küme düşsün? Kulübün iyi yönetilmediğini düşünen kongre sürecinde adaylığını koysun, projelerini anlatsın, tüzüğün gereklerini yapsın, kulüp üyeleri de kararını versin. Gelecek çok parlak görünmese de Boluspor'un bu süreci en az kayıpla atlatması dileğiyle.