İl Genel Meclisinde bütçe maratonu Cuma günü gerçekleşen oturumla sona erdi. 2022 yılı bütçesi 115 milyon 800 bin TL. olarak karara bağlandı.

 Haber: Oğuzhan Eke

Yaşar Yüceer Başkanlığında başlayan İl Genel Meclisi toplantılarının 12 Kasım Perşembe günü gerçekleşen oturumunda, gündem maddelerine geçilmeden önce 12 Kasım 1999’da meydana gelen ve merkez üssü Düzce’nin Kaynaşlı İlçesi olan 7.2 büyüklüğündeki depremin yıldönümü nedeniyle İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer ile İl Genel Meclisi üyesi CHP Grup Başkanvekili Erhan Beykoz depremde yaşamını yitiren vatandaşları andı.

Toplantının ilk gündem maddesi gereği, iki hafta süren meclis toplantılarında komisyonlar aracılığıyla kurumların talepleri doğrultusunda 2022 yılı bütçesini belirlendi. Meclisin son oturumunda İl Özel İdaresinin bütçe kararnamesi ile gelir ve gider bütçesi oylanarak kabul edildi.

“BÜROKRATLARI VE EMEKÇİLERİ KUTLUYORUM”

Oturumda konuşan CHP Grup Başkanvekili Beykoz, yeni bütçenin hayırlı olmasını temenni ederek, 2021 yılı için emek verenlere teşekkür etti. Beykoz, “Geçtiğimiz yıl 34 milyon lirayla gelen, ödenekte ve enflasyonun yüzde 40’lara, yüzde 50’lere dayandığı bir yerde, kınkanat, yüzde 40, yüzde 50 performansımızın düşerek yapmış olduğu hizmetlerden dolayı, bu işin emekçileri olan, başta İl Özel İdaresi çalışanı bürokratları ve emekçileri kutluyorum” dedi.

“2022 YILI İL ÖZEL İDARE BÜTÇEMİZ HAYIRLI OLSUN”

Bütçe oylamasının ardından İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, 2022 bütçesinin hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Bu bütçe içerisinde başta Sayın Valimiz, çünkü bu bütçe maratonu dört beş aylık bir uzun süreci kapsıyor. İl Genel Sekreterimiz, İl Genel Meclisi Sekreter Yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz ve ilgili tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. 1 Kasım itibariyle de meclis gündeminden bugüne kadar bu bütçe noktasında katkı veren, emek sarf eden tüm İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yıla göre iyi bir artışımız var. Köylere yönelik hizmetlerde kullanılmak üzere 2021 yılında 10 Milyondu bu rakam, bu yıl 16 Milyona çıkmış vaziyette. Bizim için en önemli konulardan bir tanesi bu. Yaklaşık %60 artmış vaziyette. Bu çok iyi bir rakam. İnşallah denk bir bütçe olur geliri gideriyle birlikte. 2022 yılının 2021’e göre daha başarılı, daha verimli olmasını temenni ediyorum. İl Özel İdaresi ekibimizin tamamına, İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızın tamamına teşekkür ediyorum. 2022 yılının İl Özel İdare Bütçemizin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Toplantı Aralık Ayı İl Genel Meclisi toplantılarının 06 Aralık Pazartesi günü başlamasının kararlaştırılmasıyla sona erdi.

 

Editör: TE Bilisim