31 Mart 2019’da gerçekleşen yerel seçimler sonrası oluşan İl Genel Meclisi’nde bugün yeni bir seçim yapılacak. Günlerdir merakla beklenen Başkanlık seçimin ardından İl Genel Meclisinin yeni başkanı belli olacak.

Mevcut Başkan Yaşar Yüceer devam edecek mi? İlk seçimde de aday olan Mazhar Bozoğlu aday olup başkanlığı alacak mı? Bütün bu soruların yanıtı meclis toplantısında belli olacak.

HABER: ASLI AKIŞ

İl Genel Meclisinde Nisan Ayı toplantıları seçimle başlayacak. Kanuna göre iki yılını dolduran mecliste Meclis Başkanı ile birlikte, Başkan Vekilliği, Katip Üyelikleri, İl Daimi Encümen üyelikleri ile meclis ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapılacak.

31 Mart 2019’da gerçekleşen yerel seçimler sonrası ilk toplantısını yapan İl Genel Meclisinde Yaşar Yüceer ile Mazhar Bozoğlu Başkanlık için yarışmış, bu yarışı tek oy farkla Yaşar Yüceer kazanmıştı. 05 Nisan Pazartesi günü saat 10:30’da toplanacak olan İl Genel Meclisinin Nisan Ayı ilk oturumunda Meclis Başkanlık seçimi yapılacak. Bu seçimde mevcut Başkan Yaşar Yüceer ile İl Genel Meclis Üyesi Mazhar Bozoğlu’nun aday oldukları ve gerekli istişarelerini yaptıkları öğrenildi.

SON SÖZÜ İL BAŞKANI SÖYLEYECEK?

Toplantı öncesi İl Genel Meclisinin 16 AK Partili üyesi, Pazartesi sabahı AK Parti İl Başkanlığında kurulacak sandıkla kimi başkan olarak görmek istediklerini belirtecek. Ardından İl Başkanı Suat Güner ile Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü ile istişare yapılacak. Daha sonra çıkacak kararın gurup kararı olarak meclis üyelerine bildirilmesi ve seçime tek adayla gidilmesi bekleniyor.

YÜCEER Mİ, BOZOĞLU MU?

İlk seçimde Yaşar Yüceer ve Mazhar Bozoğlu birlikte aday olmuş ve çekişmeli geçen seçim sonucunda Yaşar Yüceer Meclis Başkanı olarak seçilmişti. Mevcut Başkan Yüceer’in karşısına yeniden bir aday çıkıp çıkmayacağı merakla beklenirken, Mazhar Bozoğlu’nun da aday olmak istediği ve meclis üyeleri ile temaslarını sürdürdüğü öğrenildi. Öte yandan geçtiğimiz hafta Covid 19 testi pozitif çıkan Yaşar Yüceer’in tedavisi ve karantina süresi devam ettiği için meclis toplantısına katılamayacağı biliniyor. Bu doğrultuda nasıl bir gurup kararı alınacağı ve seçim sonucunun ne olacağı merakla bekleniyor.

Editör: TE Bilisim