Bolu İl Genel Meclisi Başkanlığı’na yeniden Yaşar Yüceer yeniden seçildi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

İl Genel Meclisi Nisan Ayı toplantılarının ilk gününde, mecliste seçim heyecanı yaşandı. Koronavirüs testin pozitif çıkan mevcut başkan Yaşar Yüceer toplantıya katılamazken, toplantıya Üzeyir Ercivan başkanlık yaptı. Toplantıların ilk oturumunda, 2 yıl görev süresinin dolması nedeniyle meclis başkanlığı seçimi yapıldı. Mevcut başkan Yaşar Yüceer ile CHP’li meclis üyesi Alaattin Karadoğan’ın aday olduğu seçimde Yüceer, 15 oy ile yeniden başkan oldu.

ÜZEYİR ERCİVAN YENİDEN BAŞKANVEKİLİ

Toplantıların ikinci gündem maddesi gereği, 1’nci ve 2’nci başkanvekili seçimi yapıldı. 1’nci başkanvekilliğine AK Partili meclis üyesi Üzeyir Ercivan ve CHP’li meclis üyesi Erhan Beykoz aday gösterildi. Gizli oylama yöntemiyle yapılan seçim sonucunda, meclis üyelerinin oylarıyla Üzeyir Ercivan, yeniden İl Genel Meclisi 1’inci başkanvekili seçildi.

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Zerrin Yavuz Açıkalın ve CHP İl Genel Meclis Üyesi Erdal Tombak’ın aday gösterildiği İl Genel Meclisi 2’inci başkanvekilliği seçiminde ise Zerrin Yavuz Açıkalın oyların çoğunluğunu alarak 2’nci başkanvekili seçildi.

Toplantının devamında katip üye, yedek katip üye ve İl Daimi Encümen üyeliği seçimi yapıldı. Gizli oylama ile yapılan seçimlerde, asil katip üyeler yeniden Hüseyin Şenkan Aykan ile Ali Kemal Atay oldu.

Yedek katip üyeliğe Şahin Serin ile Hüseyin Özçelik seçilirken, İl Daimi Encümen üyeliğine ise İsmail Akman, Ali Kemal Atay ve Mehmet Özkan seçildi.

KOMİSYONLAR BELİRLENDİ

Daha sonra açık oylama usulü İhtisas Komisyonlarına üye seçimi de gerçekleşti. Buna göre Plan ve Bütçe Komisyonu; Şahin Serin, Ümit Doğangün, Zerrin Yavuz Açıkalın, Hüseyin Özçelik, Alaattin Karadoğan ve Eyüp Beşli’den oluştu.

Çevre ve Sağlık Komisyonunda; Salih Şener, Tevfik Ay, Hüseyin Şenkan Aykan, Erdal Tombak ve Ali Karaoğlu yer aldı.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna; Mazhar Bozoğlu, Ali Kemal Atay, Erhan Beykoz, Yaşar Yüceer, Yusuf Mintaş, Erdoğan Yetkin ve İsmail Akman belirlendi.

Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ise; Üzeyir Ercivan, Dursun Fidan, Salih Acar, Bedri Pehlivan ve Mehmet Özkan’dan oluştu.

 

Editör: TE Bilisim