Türk Büro-Sen Bolu Şube Başkanı Kenan Yavuz, özel sektörde çalışanlara zammın ardından, memurlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yavuz, “2.700.000 çalışandan,  590.003 memur ve 263.462 sözleşmeli personelin maaşları 10.000,- TL’nin altındadır.” dedi.

Haber: Servet Gökçek

Türk Büro-Sen Bolu Şube Başkanı Kenan Yavuz, Düşük zam oranları sebebiyle memurların alım gücünün düştüğünün, 10 bin TL altında maaş alan kamu görevlileri için düzenleme yapılarak maaşlarının artırılması gerektiğini ve şuan ki şartlara göre güncelleme yapılması gerektiğini belirtti.

“MAAŞLAR ARTIRILMALI”

Memur alım gücünün düştüğünün altını çizen Türk Büro-Sen Bolu Şube Başkanı Kenan Yavuz, “Memurlarımız için büyük önem taşıyan 3600 ek gösterge ve sözleşmeli çalışanlara kadro ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının GİH’e geçirilmesi taleplerimiz inşallah gerçekleşecek bunun yanında, Memurlarımıza kira yardımı yapılması, giyim yardımları günümüz şartlarına göre güncellenmesi ve yemek yardımları nakden ödenmesi gibi çalışmalarımız devam etmektedir. Malesef memurlarımızın bugün Banka Promosyonuna  odaklanmasının sebebi  yetkili ama etkisini gösteremeyen Sendikanın toplu sözleşme masasında kamu çalışanlarının haklarını savunamamasıdır.  Bilindiği üzere yıllardır %3, %4 gibi düşük zam oranları sebebiyle bugün memurlarımızın alım gücü düşmüştür. Aralık ayı itibariyle Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilgi Sistemi’nin verilere göre bu sistemden maaş alan 2.700.000 çalışandan,  590.003 memur ve 263.462 sözleşmeli personelin maaşları 10.000,- TL’nin altındadır.  Maaşları 10.000,- TL’nin altında kalan  kamu görevlilerimiz için ayrı bir düzenleme yapılarak, maaşları artırılmalıdır. Yaşanan güncel gelişmeler memurlarımıza ek zam yapılması ve refah payı uygulamasının ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğinin de bir göstergesidir.” dedi.

“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yavuz, kamu çalışanları için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini aktararak, “Biz Türk Büro-Sen Bolu Şube Başkanlığı olarak "Türkiye Sevdamız, Ekmek İçin Kavgamız” söylemini yeniliyoruz, hizmet kolumuzdaki tüm memurlarımızı özlük ve mali haklarımız için toplu sözleşme masasında ve danışma kurullarında yer bulamayacak olan kurum sendikalarında değil Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz. Kamu çalışanlarının ve emeklilerinin Ekonomik beklentileri ve talepleri refah seviyesi yüksek bir yaşam içindir. Allah'ın izniyle Devletimiz için, Kamu çalışanları olarak gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim