Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı İlhan Durak ve MHP Bolu milletvekili aday adaylarıyla birlikte 27 Mart- 02 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası’nda İl Halk Kütüphanesine kitap bağışında bulundu.

Haber: Aslı Akış

‘Kütüphane İyileştirir’ ana temasıyla ülkemizin her yerinde27 Mart – 02 Nisan 2023 tarihleri arasında, bu yıl 59’uncusu kutlanan Kütüphane Haftasında Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl başkanlığı farkındalık yaratarak kitap bağışı yaptı.

Bu kapsamda MHP İl Başkanı İlhan Durak, Merkez İlçe Başkanı Hakan Aydın, KAÇEP Başkanı Sema Kışlak ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Cihan Özkalem, Bolu İl Halk Kütüphanesi’ni ziyaret ederek Türk Gençliği’nin okumasında fayda gördükleri klasiklerden oluşan bir dizi kitabı İl Halk Kütüphanesine hediye ettiler.

“GELECEĞE EMİN ADIMLARLA İLERLEYEN BİR GENÇLİĞİ YETİŞTİRME ARZUSU İÇERİSİNDEYİZ”

İl Halk Kütüphanesi ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan İl Başkanı İlhan Durak, “Bu yıl 59. kutladığımız kütüphane haftası “Kütüphane İyileştir” ana teması ile ülkemizin her yerinde etkinlikler kutlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl döneminde ülküsü sağlam, geçmişini ve bugününü bilen, geleceğe emin adımlarla ilerleyen bir gençliği yetiştirme arzusu içerisindeyiz. Bir ülkeye, bir şehri, bölgeyi gelişmişlik açısından öne çıkaran faktörlerden bir tanesi de kütüphane olgusudur. Bu nedenle kütüphane mekanları ve görselliği giderek modern şehirlerde önem kazanmaktadır. Bunun en güzel örneği de, başkentimizdeki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ki Millet Kütüphanesi’dir” şeklinde konuştu.

“İLİMİZE YAKIŞIR MODERN BİR KÜTÜPHANE OLUŞTURMAK İÇİN MÜCADELEYİ VERECEĞİZ”

Durak, MHP olarak yetki aldıklarında ilimize yakışır bir kütüphaneyi kazandırmak istediklerine de işaret ederek; “Milliyetçi Ülkücü Hareket olarak Bolu’daki temsilcileri olarak ülkü ocaklarımız, KAÇEP başkanımız, merkez ilçe başkanımız, vekil aday adaylarımızla birlikte temsili olarak bizim için çok değerli olan önem arz eden kitaplarımızı il halk kütüphanemize bağışta bulunduk. İnşallah önümüzdeki günlerde de, genel seçimlerde Milliyetçi Ülkücü Hareket olarak yetkiyi aldığımızda ilimize yakışır fiziki şartları daha iyi olan modern bir kütüphane oluşturmak için mücadeleyi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

MHP Teşkilatları tarafından Bolu İl Halk Kütüphanesi’ne Prof. Dr. Semih Yalçın’ın ‘Seminer Notları’, Yıldıray Çiçek’in ‘Kutsanmış Ağabey’, Hüseyin Nihal Atsız’ın ‘Bozkurtlar’, Cengiz Aytmatov’un ‘Gün Olur Asra Bedel’, Cemil Meriç’in ‘Bu Ülke’, Grigori Petrov’un ‘Beyaz Zambaklar Ülkesi’nde’, Ali Fuad Başgil’in ‘Gençlerle Başbaşa’, Emine Işınsu’nun ‘Sancı’, Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu’nun ‘Bye Bye Türkçe’ ve Nurettin Topçu’nun ‘Ahlak’ isimli kitapları bağışlandı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ