Bolu Belediyesi tarafından köylere yardım edilmesi konusunda, hep çekimser oy kullanan MHP’li meclis üyeleri, muhtarların isteği üzerine “Evet” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediyesi’nin köylere yardım etmesi noktasında, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Özel İdaresinin gerektiği kadar köylere hizmet götürmediğini dile getirdi. Konuyla İlgili İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer ise Başkan Özcan’ın şov yaptığını ve köylere gerekli hizmetin görüldüğünü belirtti.

İki kurum arasında gerginliğe neden olan köylere yardım konusunda ise Bolu Belediyesi Kasım Ayı 1’inci oturumunda, dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Şimdiye kadar köylere yardım götürülmesi noktasında, AK Parti ile beraber çekimser oy kullanan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Üyeleri de, yardımlara “Evet” dedi.

MHP Meclis Üyesi Fatih Silin, gelişmeyle ilgili Mecliste yaptığı konuşmasında, “Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak, konuya bundan önce çekimser olarak oy vermiştik. Bazı köylerdeki muhtarlarımızla birlikte istişare yaptığımızda, muhtarların talebi üzerine, ‘Bu konuda bize yardımcı olun, siz de bir onay verin’ diye talepte bulundu.  Bizim de kararımız evet doğrultusundadır” ifadelerini kullandı.

Mecliste, yardım isteyen köylerle protokol yapılması için Millet İttifakı ve MHP meclis üyeleri “evet” oyu verdi. AK Parti çekimser oy kullandı.

Editör: TE Bilisim