Düzce’de mobilya fabrikasında dün akşam saatlerinde çıkan yangında fabrika alevlere teslim oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 3 saatlik çalışmalarının ardından kontrol altına alınırken, çok sayıda işçi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

D-100 kara yolu Kaynaşlı mevkisinde bulunan mobilya fabrikasının depo bölümünde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler fabrikanın imalat ve sevkiyat bölümüne de sıçradı. Ahşap ve tekstil ürünlerinin yoğun olduğu fabrika tamamen alevlere teslim oldu. Yangına ilk müdahaleyi alevleri gören fabrika işçileri yaptı.

Alevlerin artması üzerine olay yerine Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ancak fabrikanın geniş alanda bulunması ve ahşap ürünlerin çok olması sebebiyle Bolu, Kocaeli ve Sakarya'dan gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Çalışmalara AFAD ve gönüllüleri ile Düzce Arama Kurtarma Ekibi (DAKE) de destek verdi.

Yangın sırasında hafif yaralanan 2 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı, yoğun dumandan etkilenen 20 kişiye sağlık ekiplerince ayakta müdahale edildi.

Yaklaşık 3 saat boyunca alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri yangını güçlükle kontrol altına aldı. Yangın sonucu fabrika kullanılamaz hale geldi. Ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor. Düzce Valisi Cevdet Atay da olay yerine gelerek çalışmaları takip etti.

Editör: TE Bilisim