Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz İzzet Baysal caddesi hakkında bilgiler verdi. Beton kırma işlemi, asfaltlama çalışması, baskı ve renklendirme çalışmalarının hızla ilerlediğini ifade eden Yılmaz Bolu halkının konforlu bir şehirde yaşamasına az bir süre kaldığını ifade etti. Yılmaz, yapılan çalışmaların ardından bir daha çalışma yapılmasına gerek kalmayacağını özellikle vurguladı.

Uzun süredir yapımı devam eden ve çok fazla şikayet edilen İzzet Baysal Caddesi çalışmaları hakkında Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz bilgiler verdi. Yaptığımız yeri bir daha kazmak zorunda kalmayacağız diyen Başkan Yılmaz, çalışmalar bittiğinde vatandaşların ve cadde sakinlerinin, daha modern ve prestijli bir caddede olma ayrıcalığına sahip olacaklarını belirtti. Yılmaz ayrıca, çalışmalar esnasında gösterdikleri güven ve sabır için Bolu halkına teşekkür etti. Ve sözlerine şu şekilde devam etti;

“Bolunun yaşanabilir bir kent olması konusundaki çalışmalarımızı ilk günkü heyecan ile sürdürüyoruz. Vatandaşlar günü yaşıyor. O gün sokağa çıktıklarında kaldırımlarda, yollarda rahatsızlıklar meydana geliyor. Araba ile giderken yollardaki bozukluklar, vatandaşı rahatsız etmiştir.”

Yılmaz, Türkiye’de alt yapısı en iyi olan şehirlerden birinin Bolu olduğunu ifade etti. Yılmaz, kentin birçok yerinde devam eden yol ve alt yapı çalışmalarının ise olumsuz hava koşulları nedeniyle aksadığını söyledi. Ve ekledi;

“2 AY SONRA İSE KONFORLU BİR ŞEHİRDE YAŞAMANIN ZEVKİNİ TATMAYA BAŞLAYACAKLAR”

“Vatandaşı 13 yıldır bezdirdik. Bu sezon artık farklı bir boyuta geçeceğiz demiştik. Ancak sezon bir türlü girmedi. Tam bismillah diyeceğiz, yağmurlar başladı. Vatandaşında artık sabrı taşmaya başladı. Bütün bunlara rağmen Bolu halkı benim ne yaptığımı biliyor. Aslında vatandaş bana bir tolerans veriyor, çünkü benim yapacağımı biliyor. Vatandaşın sabrını taşırmamak için ben 13 yıldır uğraşıyorum. İzzet Baysal Caddesi herkesin kullandığı bir caddedir. Daha önce yapılan çalışmalar hava şartlarından dolayı olumsuzluk ile sonuçlandı. Ben Bolu’yu geleceğe taşımak konusunda adım adım çalışmalarımı sürdürüyorum. 1 ay içerisinde hava şartları müsait olursa çalışmalarımız son hızla devam edecek. 2 ay sonra ise konforlu bir şehirde yaşamanın zevkini tatmaya başlayacaklar. Çünkü Bolu halkına çok çektirdim.

“BOLU’YA ARTIK SON ŞEKLİNİ VERMEK İSTİYORUZ”

Aslında sevindirici haber şudur ki, artık kazıma çalışmaları bir daha bir daha yapılmayacaktır. Bolu halkı buna bir inansa nasıl bir şehirde yaşadığının farkına varacak. Tabi ki bazıları inanmak istemiyor. Bazıları algılamak istemiyor. Bazıları ise ben zararlı bir adamım gibi algılıyor. Onları da tabi ki hoş görmek gerekiyor. Allah’ın özel seçtiği peygamber bile doğruyu söylediğinde yanında kimse bulamıyor. Ben mi bulacağım. Ben kimim ki? Bolunu genel sağduyusu sayesinde 13 yıldır yol, su, kanalizasyon, yağmursuyu derken darmadağın ettik şehri. Ve Bolu halkı umutla benim ne yaptığımı bilerek, bana büyük bir destek verdi. Öncelikle halkımıza teşekkür ediyoruz. Allah nasip ederse önümüzdeki süreçte her gün daha konforlu bir şehirde yaşadığımızı hissedeceğiz. Çok çalıştığımız için, çok eksiğimiz ve hatamız tabi ki olacaktır. Bu hatalar konusunda da beni uyarsınlar.  Çünkü bizler yanlış yapmak için burada değiliz. Bolu’ya hizmet etmek için buradayız. Bolu’da ki muhtarlar, daire müdürleri ve bunun dışındaki herkesle arzumuz şudur ki Bolu’ya artık son şeklini vermek istiyoruz.

BİZLER 13 YILDIR ALT YAPI ÇALIŞMALARI İLE UĞRAŞMAKTAYIZ”

Çalışmalarımızda hata yapmamaya özen göstereceğiz. Tabi ki insanız ve hata yapabiliriz. Herkesin sağduyulu ve temkinli olmasına ihtiyacımız var. Artık normal yağışlarda batının gelişmiş kentlerinde nasıl alt yapı ile problemler çıkmıyor ise, Bolunun da artık böyle bir problemle karşı karşıya gelmeyeceklerini bilsinler.  Diğer iller ile kıyaslamıyoruz kendimizi. Çünkü batının gelişmiş kentleri ile kıyaslamamız gerekiyor. Çünkü bizler 13 yıldır alt yapı çalışmaları yapıyoruz. Kurumlar arasında bazı uyuşmazlıklarımız oluyor. Adım adım sonuca gittiğimizi, bundan sonraki dönemlerde çok daha rahat hareket edeceğimizi herkes tarafından bilinmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim