Alpağut Mahallesi Muhtarı Sema Bostancı, cemevi yerine dair itiraza ilişkin, “Mahalle muhtarı Cemevini istemiyor yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Cemevi yapılması için önerilen yerin Alpağut mezarlığının içinde ve küçük bir alanda olması nedeniyle daha uygun bir yer bulunması gerektiğini, itirazımın da alevi dostlarımızın fikirleri ve istekleri doğrultusunda olduğunu belirtmem gerekir” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Meclisi Haziran Ayı 2’nci oturumunda, Alpağut Mahallesi’ne yapılması planlanan cemevine ilişkin mahalle muhtarlığının itirazı gündeme geldi. Cemevinin yerinin değişmesi için yapılan itiraz, meclis üyelerinin çoğunluğunun oylarıyla reddedildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, muhtarlığın yaptığı itiraza ilişkin, “Muhtar, ‘Burayı kaldırın’ diyor. Alpağut Muhtarı, itirazı bu. ‘Ben burada cemevi istemiyorum’  diyor” açıklamasında bulundu.

“ALEVİ DOSTLARIMIZIN İSTEKLERİ DOĞRULTUSUNDA OLDUĞUNU BELİRTMEM GEREKİR”

Alpağut Mahallesi Muhtarı Sema Bostancı, yazılı bir açıklama yaparak, itirazın sebebini anlattı. Belediyenin önerdiği yerin mezarlık içinde olduğunu belirten Bostancı, yer değiştirme talebinin alevi vatandaşların isteği doğrultusunda yapıldığını belireterek, “Alpağut Mahalle’mizde yapılması planlanan cemevine dair, ‘Mahalle muhtarı Cemevini istemiyor’ yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle hassas bir konuda yanlış anlaşılmak beni fazlasıyla üzmüştür. Belediyemiz tarafından cemevi yapılması için önerilen yerin Alpağut mezarlığının içinde ve küçük bir alanda olması nedeniyle daha uygun bir yer bulunması gerektiğini, itirazımın da alevi dostlarımızın fikirleri ve istekleri doğrultusunda olduğunu belirtmem gerekir” dedi.

“ÖNERİLERİMİZ UYGUN GÖRÜLMEMİŞTİR”

Yanlış anlaşıldıklarını ifade eden Bostancı, “Bu ifademiz aslında mahallemizde uygun bir alan seçilme gayretimizdendir. Bu yönde belediyemize önerilerimiz de olmuştur ancak uygun görülmemiştir. Belediyemiz ve muhtarlık arasındaki diyaloglarımız cemevi için arayışlarımız sürerken basına yansıyan manşetler yanlış anlaşılmamıza sebep olmuştur” ifadelerini kullandı.

“MAHALLEMİZE BÜYÜK ZENGİNLİK KATACAKTIR”

İnançlara ve düşüncelere saygılı olduğunun altını çizen Bostancı, cemevinin mahalleye zenginlik katacağını dile getirerek, “Ben Sema Bostancı, yaşamım boyunca insan hak ve özgürlüklerine bağlı olarak yaşadım kimseye din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadım, yapmam da. Bahsi geçen cemevi ile ilgili basınımızın da atladığı bir noktayı açığa kavuşturmak isterim. Bu mesele kamuoyuna ‘gerçekleşmeyecek bir proje’ gibi yansıtılmış olsa da Belediye Meclisimizden oy çokluğu ile geçmiştir. Yaşanılan yanlış anlaşılmadan dolayı özür dileyeceğim her bir alevi dostuma haber vermek isterim ki mahallemize cemevi yapılacak olup çokta büyük zenginlik katacaktır. Son olarak insan sevgimle, insan hak ve özgürlüklerine saygımla demokrasi bilincimle işimi layıkıyla yapmaya devam edeceğimi saygılarımla beyan ederim” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE