Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Kasım ayı meclisinde “hatalı” dediği, New Jersey tipi kavşakta yenileme ve düzenleme çalışmaları başladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da 3 farklı noktaya yapılan New Jersey tipi kavşaklarla ilgili Bolulu vatandaşların şikâyetçi olduğu birçok defa dile getirildi. Konuyla  Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay da Kasım Ayı Belediye Meclis toplantısında sıkıntıyı dile getirerek, “Kaldırım bitimleri kesinlikle ama kesinlikle trafik araçlarına uygun değil. Ankara modeline başlanmadı ve tamiratı da yapılmıyor. Bolu Belediyesinin kullandığı otobüsleri ve merkezde bulunan büyük araçlar buralardan dönerken iki araç yan yana geldiği zaman içerideki aracı sıkıntıya sokuyor” ifadelerini kullandı.

“ÜÇ KAVŞAKTAKİ HATAYI KABUL EDİYORUM”

Aynı Mecliste Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise kavşakların düzeltilmesi için talimat verdiğinin altını çizerek, “3 tane kavşağımız New Jersey ile yapıldı. Mudurnu Sigorta Kavşağı, Tepecik’deki kavşak ve My Dream’in altındaki kavşak. Uygulamasında gördük ki olmadı. Olmadı, hata. Karayolları da zaten bizi o üç kavşak ile ilgili uyardı.  Onun dışında yaptığımız 76 kavşakla ilgili uyarı gelmedi. Onları düzelteceğiz. Hatta ben düzeltilmesi konusunda talimat verdim, ‘yapacağız’ denildi. Sabırla bekliyorum. O üç kavşaktaki hatayı kabul ediyorum” şeklinde konuştu.

YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI

Mecliste geçen konuşmaların bir ay sonrasında, Bolu Belediyesine bağlı ekipler Mudurnu kavşağındaki çalışmalarına başladı. 2 iş makinesi ile devam eden çalışmalar kapsamında, büyük  yer kaplayan New Jersey tipi bordürlerin kaldırıldığı görüldü. Alanda kazılar devam ediyor.

Editör: TE Bilisim