Türkiye genelinde Nüfus Müdürlükleri’nde yeni bir konsepte geçildi. Teknoloji desteği ile birlikte hizmet süreleri kısaldı, yoğunluk azaldı. Bolu il ve ilçe Nüfus Müdürlükleri de bu çerçevede yeniden tasarlandı ve yenilenerek Konsept Nüfus Müdürlüğü’ne dönüştürüldü.

ÖZEL HABER: Aslı Akış

Yeni Nüfus Müdürlüğü Konsepti çalışmaları kapsamında Bolu'da da nüfus müdürlüklerinin sahip oldukları iş yükü nedeniyle yenilenme ve iyileştirme çalışmalarının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştu. Hizmet kalitesi ve vatandaş memnuniyetini arttırmak amacıyla daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmak üzere Yeni Nüfus Müdürlüğü Konsepti uygulaması ile çağdaş, konforlu, kurumsal kimliğin ön planda tutulduğu yeni çalışma alanları tasarlandı. Konsept nüfus müdürlüğü tasarlanırken vatandaşların doğru ve yönlendirici bilgiye ulaşabilecekleri bir danışma alanı, çalışma alanının içerisinde konumlandırılan bekleme alanları, bölmeler ile birbirinden ayrılmış, ergonomik ve estetik başvuru masaları kullanıldı.

“BOLU’DA YENİLİK GERÇEKLEŞTİ”

Yeni konsept ile alakalı konuşan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Nevzat Gilan; “Artık günümüzde modern çağa uygun hizmet alanları esastır. Devletin vatandaşa verdiği kıymetin bir yerde, bir anlamda ölçüsüdür. Teşkilat olarak bizde de bakanlığımızdan başlamak üzere özellikle Sayın Bakanımızın gösterdiği hassasiyet, onun projesi olarak hayata geçirilen markalaşma diye de adlandırabileceğimiz konsept çalışmalarımız var. Türkiye genelinde tek tip, tek standart, bir dönüşüm mevcut. Uygulamalarda Bolu’da da bu yenilik gerçekleşti. 5-6 aylık bir süreç sonunda hayata geçirilmiş durumda. Bolu adına bir kazanç olarak görüyoruz. Teşkilat olarak da Sayın Bakanımıza, Sayın Genel Müdürümüze, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim