Deprem uzmanı ve sismolog Dr. Oğuz Gündoğdu, "Yaşanan son depremler, 17 Ağustos depreminden sonra enerjilerin dolmasıdır. Düzce'nin, Bolu tarafı hariç herhangi bir riski yok. Bolu'da fay kırıldığında eğer kötü yaptıysanız binalarınız hasar alır, eğer kurallara uyarak yaptıysanız, hiçbir tehlikeniz yok demektir." dedi.

Düzce depreminin 19. yılında Düzce Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, deprem şehitleri ve tüm şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Deprem uzmanı ve sismolog Dr. Oğuz Gündoğdu deprem sırasında Düzce'de olduğunu anlattı.

Gündoğdu, 12 Kasım'ın çok soğuk bir gece olduğunu anlatarak, "İlk fırsatta o gece elimizden geleni yaptık ama dışarıdan gelenlerin daha sağlam olduğunu gözümüzle gördük. Gencecik vali yardımcıları geldi, onlar daha çok faydalı oldular. 12 Kasım sonrasında her fırsatta Düzce'ye geldim, bugün de deprem şehitlerini anmak için geldim." diye konuştu.

Deprem sonrasında yaşanan yangınların büyük tehlike oluşturduğuna işaret eden Gündoğdu, "Japonya'da 6 bin kişi bir depremde hayatını kaybetti. Bu 6 bin kişinin 3 bini yangın nedeniyle yaşamını yitirdi. Tabiri caizse bir kova suyu üzerine atamadılar. Ama onlar, bu depremde görülen hataları hemen giderdiler." ifadelerini kullandı.

"Bolu'da fay kırıldığında.."

Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın hala tehlike arz ettiğine dikkati çeken Gündoğdu, "Deprem tehlikesi hala var. Düzce'nin bir tehlikesi yok. Yaşanan son depremler, 17 Ağustos depreminden sonra enerjilerin dolmasıdır. Düzce'nin, Bolu tarafı hariç herhangi bir riski yok. Bolu'da fay kırıldığında eğer kötü yaptıysanız binalarınız hasar alır, eğer kurallara uyarak yaptıysanız hiçbir tehlikeniz yok demektir." değerlendirmesinde bulundu.

 

Editör: TE Bilisim