Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere TYP-İŞKUR kapsamında 306 yardımcı personel alımı ile ilgili kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirildi. Kura çekilişi esnasında İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ve İŞ-Kur Müdürü İsmail Yalçın ziyarette bulundu.

Haber: CANSU GÜRZ – YASİN CELAL TORUN

Bolu İŞ-KUR tarafından, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Bolu ve ilçelerindeki okullara görev yapmak üzere Temizlik ve Güvenlik görevlisi alınacağı duyuruldu. Başvurular yapıldı ardından İzzet Baysal Anadolu Lisesi Spor salonunda 4.Noter huzurda kuralar çekildi.

KONTENJANLAR

Kontenjanlar ilçe bazında Bolu Merkez ilçe 186, Gerede 49, Yeniçağa 11, Mengen 16, Dörtdivan 10, Kıbrıscık 2, Seben 4, Mudurnu 15, Göynük 13 olarak belirtildi.

“HAKKINIZDA HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı talebin fazla olduğunu belirterek,” Bu çalışma, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında ki bir çalışma. Okullarımızın açık olduğu dönemde personel ihtiyacının karşılanması umuduyla gündeme alınan ve başarıyla uygulanan bir proje. Bu yılda okullarımız açılmadan bugün kura çekimi tamamlandıktan sonra sizler okullarımızdaki görevlerinize gideceksiniz. Sizlere başarılar diliyoruz. Hakkınızda hayırlı olmasını temenni ediyorum. Neticede bizim alabileceğimiz sayı üzerinde, ciddi manada talep var. Onun için bir kura zorunlu hale geldi ve burada sizlerin huzurunda yapmış olduğumuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“TYP ÇALIŞMA PROGRAMLARINDAN YARARLANMA SÜRESİ 9 AY”

Bolu İş-kur Müdürü İsmail Yalçın TYP ile ilgili eleştirilere cevap vermek istediğini söyleyerek, “Başvuru sayısı çok fazla olduğu için hak sahiplerini kura belirleme yöntemine gidiyoruz. Katılımcılarımıza ve okullarımıza hayırlı olsun inşallah. Bir konuda açıklama yapmak istiyorum. Biliyorsunuz daha önce toplum yararına çalışma programlarında bir kişinin yararlanma süresi 24 ay idi. En son haziran ayında yayınlanan yönetmelikle 9 aya indirildi. Şöyle bir eleştiri var; Okullarda sürekli aynı adamlar yararlanıyor. Bu tamamen değiştirildi. 9 ay artık toplam çalışma süreniz. 9 ayı tamamladığınızda yeni bir yönetmelik yayınlanmadığı sürece bundan sonraki TYP programına katılım sağlayamayacaksınız. Bunun bilinmesini isterim.” ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim