İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, İYİ Parti’nin iktidara geleceğine işaret ederek, yıllardır tartışılan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarının sosyal sorumluluk projesi kapsamında silineceğini vurguladı.

Haber: Aslı Akış

Gençlerin sorunları kamuoyunda tartışılmaya devam ederken İYİ Parti'den KYK borçlarıyla ilgili İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş’tan dikkat çeken bir açıklama geldi. geçtiğimiz haftalarda İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "KYK borçları silinsin" kampanyasına paylaştığı videoyla destek vermiş, bir gencin KYK borcunu ödemeye çalışırken yaşadıklarını anlattığı videoyu paylaşmıştı.

“SAKIN KORKMAYIN İYİ PARTİ İKTİDARA GELİYOR”

Gençlerin KYK kredi borçlarından dolayı beklemedikleri bir fatura ile karşı karşıya kaldığını belirten Ahmet Örnekbaş; “Sevgili gençler bildiğiniz üzere KYK kredi borcunu sorgulayan üniversiteli kardeşlerimiz iktidar partisi tarafından beklemedikleri fatura ile karşılaştılar. İktidarın neden olduğu onlarca milli krize rağmen Türkiye’den ayrılmayan, Türkiye’ye vefa borcu olduğunu düşünen Türk gençleri tabiri caizse yine bir sürprizle karşı karşıya kaldı. 74 bin TL’den 152 bin TL’ye kadar borcu olan gençlerimiz ne yapacağını bilememektedir. Sakın korkmayın İYİ Parti iktidara geliyor.” şeklinde konuştu.

“BORÇLAR SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİYLE SİLİNECEK”

Örnekbaş, söz konusu sosyal sorumluluk projelerini de; “Türk gençliğinin için rahatlatacak partimizin önemli projelerinden olan KYK kredi yapılandırmasından bahsetmek istiyorum. İYİ parti iktidarından devletten KYK kredisi alan üniversiteli öğrenciler borcunu tamamını haftada en az bir gün birkaç saat gönüllülük projelerinde yer alarak ödeyecekler. Yaşlılar ile sohbet etmek, çocuklar ile sohbet etmek ve engelli vatandaşlarımıza yardım etmek bunlara örnek olabilir” diye örneklendirdi.

“BU HAKSIZLIĞI KABUL ETMİYORUZ”         

İktidarın KYK kredisi altında mültecilere ve iktidarın yanlış politikalarına kaynak oluşturacak parayı ödeyebileceğine dikkat çekerek; “Sevgili gençler İYİ Parti iktidarına kadar KYK kredisi altında mültecilere ve iktidarın yanlış politikalarına kaynak oluşturacak bu parayı ödeyebileceğinizi biliyoruz. Bu haksızlığı kabul etmiyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim