Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenişini değerlendiren, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Liderine bu cümlelerle hitap edemez. Genel başkanına meydan okuyacak bir insanı bir dakika tutmam" dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

HaberTürk kanalında yayımlanan Kübra Par'la Açık ve Net programına konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, sosyal medyada Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek duyurduğu cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin konuştu.

“TANJU’YU ŞİDDETLE KINIYORUM”

Parti içi disiplin vurgusu yapan Tekin, Özcan'ı kınadığını belirterek, "Tanju çeşitli dönemlerde partinin kademelerinde görev yapmıştır, parti disiplinini, parti terbiyesinin ne olduğunu bildiğini zannediyorum ama görüyorum ki bugün gerçekten haddini aşarak, hem Tanju'yu şiddetle kınıyorum aynı zamanda genel merkez yöneticilerini de kınıyorum. Bu çok haddini aşan bir meseledir. Bir siyasetçi, bir belediye başkanı kendi liderine bu cümlelerle hitap edemez. Bu kabul edilebilir bir durum değil" dedi.

"GEREĞİNİ YAPMASINI ARZ EDİYORUM”

Tekin, "Genel merkez yöneticilerini niye kınıyorsunuz?" sorusu üzerine ise, Özcan'ın partiden atılması gerektiğini işaret ederek, "Gereğini yapmadıkları için. Ben 37 yıldır bu partinin bütün kademelerinde görev yapmış bir insanım. Partimin kurumsal en hassasiyet gelmesin diye hep yutmuşum, birçok yanlışları da görmüşümdür. Son derece de doğaldır. Ama partinin geleneklerinden geldiğimiz için bu saygı, sevgiyi herkes gösterecek. Twitter'da partinin genel başkanına meydan okuyacak bir insanı bir dakika tutmam. Çirkindir, reddediyorum. Genel merkezin ivedilikle gereğini yapmasını arz ediyorum" cevabını verdi.

Editör: TE Bilisim