Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Melih Gökçek, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı, faiz konusundaki açıklamaları için alkışlarken, Başkan Özcan, söylemlerinin “mizah” olduğunu belirtti.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faizin düşürülmesine yönelik kararlı açıklamalar yaparken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da konuyla ilgili Belediye Meclisinde konuştu ve “Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayım. Milli Kurtuluş Savaşı’nda faiz indirme noktasında ben Sayın Cumhurbaşkanımızın en yakın silah arkadaşı olarak görev almaya hazırım. Sayın Cumhurbaşkanının faize karşı başlattığı bu savaşta ben Bolu Belediye Başkanı olarak yanındayım. Allah yar ve yardımcısı olsun” dedi.

“ALKIŞI HAK ETTİ”

Açıklamanın ardından, AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Melih Gökçek sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaparak Özcan’ı alkışladı. Gökçek paylaşımında, “CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan… Bu sözleriyle alkışı hak etti… Muarızımız diye doğru söylediğinde alkışımızı eksik edecek değiliz” ifadelerine yer verdi.

“İZAHI OLMAYAN ŞEYİN MİZAHI OLUR”

Hükümet kesiminden destekler gelirken, Başkan Özcan sosyal medya hesabından bir açıklama daha yaparak, söylemlerinin “mizah” olduğunu açıkladı. Özcan, faiz söylemlerini, “İzahı olmayan şeyin mizahı olur. Bu konuşmamı sevgili basın mensubu arkadaşlarımız nerelere çekmiş. Allah aşkına bu ekonominin ciddiye alınacak hali mi kalmış” diyerek açıkladı.

Gökçek’in paylaşımında vatandaşların, “Gönderiyi silin” şeklinde yorumlar yaptığı görüldü.

Editör: TE Bilisim