(ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ)-  Kış mevsiminde vatandaşın olumsuz hava şartlarında sorun yaşamaması için 7/24 hizmet edeceklerini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, 33 araç 47 personel ile il özel idare ekiplerinin karla mücadeleye hazır olduğunu vurguladı.

Özel İdare geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda karla mücadelede vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için ekiplerini hazır hale getirdi.

Karla mücadele için Bolu il genelinde 7 adet Greyder, 4 Kar Bıçaklı Kamyon, 3 yükleyici (Loder),3 kanal kazıcı yükleyici, 2 Kar Püskürtme,1 dozer, 9 Pick-Up, 2 Çekici (Tır), 2 Öncü Araç olmak üzere toplamda 33 araç ve 47 personel, kış aylarında kar yağışı ve buzlanmanın yoğun olduğu ilimiz genelinde karla mücadelenin etkin şekilde yürütülmesi, köylerde yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için teyakkuz halinde.

Öte yandan Dörtdivan, Gerede, Göynük, Kıbrsıcık, Mengen, Mudurnu, Seben, Yeniçağa ilçelerinde 12 adet Greyder, 3 Kar Bıçaklı Kamyon, 2 yükleyici (Loder), 12 kanal kazıcı yükleyici, 11 Pick-Up, 2 Çekici (Tır),1 öncü araç olmak üzere toplamda 43 araç ve 71 personelle karla mücadelede çalışma yürütecek.

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer; “İl özel idare ekipleri yıl 12 ay esasına göre çalışır. İmkânlar, şartlar el verdiği sürece çalışmalarımız devam eder.  Kışla mücadele noktasında iyi bir noktadayız. Ekiplerimiz geçmiş dönemlerde de ifade ettiğim gibi her zaman hazır. Kar yağdığında yollar noktasında eksiklik veya zafiyet olur olmaz her bir ekibimiz kendi yetki ve sorumluluğu olduğu alanda hiç kimseden bir talimat beklemeden çalışmalarına başlarlar.” şeklinde konuştu.

Başkan Yüceer, kar yağar yağmaz ekiplerin gece gündüz çalışacağına vurgu yaparak; “Geçmiş dönemlerde sıkıntı yaşanmadı bu dönemde de sorun olacağını zannetmiyorum. Karın birden bastırması sonucunda belki 2 gün yetişilmediği zaman olabiliyor oda ekipler ya yol açıyordur ya da tekrar kar yağışı vardır. Olumsuzluklar yaşanabiliyor bu da normaldir. Halkımızda bunun farkında zaten. Genel anlamda bu noktada iyiyiz. Kışın karla mücadele noktasında da ekiplerimiz hazır. Araçlarımız hazır. Kar yağmasını beklemeksizin şuanda ekiplerimiz köylerimizde mahallerimizde çalışmalarına devam ediyorlar” ifadelerine yer verdi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ